FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
8. Maj

Solsorten – en herlig fugl


 

Præd.10,20: ”Også fuglene kan udbrede ordet.”

 

Vi oplever i øjeblikket herlige dage med sol og varme. Alle snakker om den vidunderlige varme, der endelige dukkede op sydfra. Vejrudsigten for de kommende dage er også et skønt syn. Jo, der sker noget i menneskesindet, når solen får magt.

 

Men også derude i naturen har solen gjort sin virkning. Landmændene har travlt med at køre gylle ud - de er kommet lidt sent i gang, for der er nogle regler, de skal overholde, før den må spredes.

 

Fuglene har travlt med at bygge reder. De er også kommet lidt sent i gang på grund af kulden. Og parcelhusejerne er godt i gang med forårsarbejdet.

 

Jeg havde også valgt dagen til lidt havearbejde. Pludselig så jeg en solsort flyve forbi mig med næbbet fyldt med byggemateriale. Den fløj omkring det nærmeste hushjørne, og jeg blev selvfølgelig nysgerrig, for jeg mente ikke, at der deromme var en platform, hvor den kunne bygge en rede. Men jeg blev hurtigt klogere, da jeg undersøgte stedet nærmere. Solsorten havde fundet et godt sted over min sammenrullede haveslange, som hang på husmuren.

 

Det måtte jeg selvfølgelig have et billede af for at mindes solsortens snuhed og opfindsomhed. Jeg blev også hurtigt klar over, at jeg de næste uger godt kunne indstille al havevanding og bilvask med haveslangen. Så må jeg klare det på anden måde.

 

Reden var solidt bygget og godt beskyttet af et tagudhæng. Jo, solsorten ved godt, hvor der er trygt og godt at bygge en rede. Så vidt jeg kunne observere var der kun hunnen, som var i gang med redebygningen. Hannen havde placeret sig højt oppe på nabohuset og sang sine fine og lidt sørgelige toner.

 

Solsorthannen er ellers en pragtfuld sanger og kan variere sin sang meget. Noget af det smukkeste jeg har oplevet var solsorthanner, der kommunikerede en tidlig morgen. Det lød som om, de fortalte hinanden historier. Snart hørte man toner lige i nærheden og snart var toner længere væk. Jo, det var en morgenstemning, jeg sent vil glemme. Man kan også opleve det sidst på dagen, hvor nogle solsorthanner kommunikerer. Prøv og læg mærke til det og nyd det.

 

Jeg har lagt mærke til at solsortene er fælles om at fodre ungerne. Engang så jeg en han, der gav en orm videre til hunnen, der var nærmest reden. Det var helt menneskeligt at kigge på.

 

Jo, fugleverden er forunderlig, og man kan godt få en ”god prædiken” ved at iagttage dem og lytte til dem.

 

Mesteren selv sagde jo også ved en bestemt lejlighed: ”Se til himmelens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og dog giver jeres himmelske Fader dem føden; er I ikke meget mere værd end de?” Mat.6,26.

 

Vi hører fugle sjunge

med mange hånde lyd,

skal ikke da vor tunge

lovsynge Gud med fryd!

I Kolmodin 4 første linier af 3. vers fra ”Nu blomstertiden kommer”

 

 


 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002