FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
15. maj - Herrens Nåde er Uendelig


Sol og skjold

 

Sal. 84,12: ”For Herren er sol og skjold, Herren giver nåde og ære. Dem, der vandrer i oprigtighed, nægter han intet godt.”

 

For nogle år siden holdt vi andagt over dette ord i vort hjem. Da andagten var forbi, blev jeg tilskyndet til at finde et bestemt brev, som min mor havde skrevet for mange år siden på en færge. Jeg vidste, at bogstaverne i brevet var noget rystede, fordi hun havde siddet ved et bord, hvor årerne i træet var fremhævet. Jeg fandt brevet i brevbunken og stor blev min overraskelse, da jeg så, at hun som afslutning på brevet havde føjet Salme 84,12 til. Det kan nok være, jeg blev stille. Her fik jeg et godt ord to gange, så ordet er nu blevet et af mine huskeord. Ordet er da også værd at huske, fordi det indeholder så meget godt stof. Man kan vist roligt sige, at ordet er et lille ord om store ting, en kristendommens A B C.

 

For det første bliver vi mindet om, at Gud er sol. Jesus sagde jo også, at han er Verdens Lys, et lys som skinner i mørket, og som mørket ikke kan få bugt med. Tilsyneladende fik mørkets gerninger bugt med lyset, men det var også kun tilsyneladende, for Jesus opstod.

 

Hvad er det karakteristiske ved solen? Den giver liv, den varmer, ja, uden den var der intet liv på jorden, som kunne trives. Her er den første pointe: Jesus er som verdens lys oplysende og varmende. Dernæst er Gud vort skjold mod alle modbydelige angreb i den åndelige verden. Et skjold, som er støbt af den rødglødende kærlighed fra Jesu stedfortrædende død, hvor ordene ”Det er fuldbragt” er garanti for skjoldets styrke. Ingen pil vil kunne trænge igennem, om den så kommer fra mørkets skjul. Gud vil ud over alt dette tillade, at vi er storforbrugere af Hans nåde og oplever Hans ære i vort vingårdshjørne. Verset slutter med at understrege, at han vil give os alt, hvad vi behøver, hvis vi holder os tæt til ham.

 

Jo, lad os fryde os over disse ord af David. At Gud er sol og skjold, og at han vil give os nåde og ære i det uendelige.

 

Hans kærlighed er grænseløs-

hans nåde uendelig,

hans kraft intet menneske udforske kan,

og af sine evige herlige skatte,

han giver og giver og giver igen.

 
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002