FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
1. maj - Rådden fangst


Fiskefangsten 

 

Matt.13,48: ”Når nettet er fyldt trækker han det op på stranden, og sætter sig til at sortere fiskene. De gode samler han i et kar og de rådne smider han væk.” (Gl. oversættelse)

 

Himmeriget sammenlignes i Bibelen bl.a. med et net, som trækkes ind på strandbredden, hvor de gode fisk samles fra, og de rådne kastes bort.

 

En nordmand fortæller: Jeg boede for nogen tid siden ved Genezareth Sø og oplevede lokale fiskeres rige fangst. Nu ville jeg selv prøve lykken, så jeg købte en fiskestang og drog ned til søen. tre katte stod og kiggede på og ventede åbenbart på at få lidt fisk, men da de så fisken, som jeg anbragte ved min side, sprang de af sted. Jeg havde nemlig fået en kulsort fisk, som jeg senere viste til én af de lokale folk. Manden sagde på engelsk: ”Den er rådden!”. Selv om den altså svømmer og lever sammen med de andre, så er den rådden. Og det stemmer præcis med skriftstedet i Matt.13,48, hvor der står, at de rådne skal kastes bort. En bogstavelig opfyldelse af skriftens ord, og hos mig fødtes bønnen: ”Herre, i mig selv er jeg pilrådden, men lad mig blive i dig, da står jeg fuldkommen ren for Guds ansigt. Jesus er min redning.”

 

Man forstår denne nordmands reaktion, da han sammenlignede det sete med Bibelens ord. Desværre er den nuværende oversættelse alt for pæn. Her står der, at de dårlige kastes væk. Men ”rådden” er nok den mest rigtige oversættelse, idet den passer til fænomenet med de rådne fisk, som tilsyneladende ligner de andre, men indvendig er de rådne. Jesus sagde jo netop, at Han var det Guds brød, som var kommet ned fra himmelen for at give verden liv”. Johs.6,33. Og et andet sted i Johannes-evangeliet siger han: ”Og dog vil I ikke komme til mig for sat få liv:” Johs.5,40. Det er ordet fra Gud, der giver liv og har magt til at frelse vore sjæle. Se Jak.1,21. Lad os hver især bede om øjensalve, så vi kan skelne det sande fra dets skin. Lad os bede Gud om at salve vore øjne, så vi klart ser Jesus som det Guds lam, der bærer verdens synd. Det vil tænde troen i vore hjerter, og det evige livs pulsslag vil fylde vor krop. Alene det vil forhindre en indre forrådnelse.

 

Bøn:

Herre, jeg kommer til dig for at få liv.

Lad livet fra Golgataunderet fylde mig helt,

så du kan kendes ved mig på den yderste dag.

Amen
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002