FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
BEFRIELSESBUDSKABET 4/5-45
BØN FOR DANMARK
LYKKE
GUDS PLANER FOR DIG
TÆNK STORT
LAD NU GUD ...
GUD VIL GODT
VEJEN TIL HIMLEN
GALLERI BIBELLAND
JULEEVANGELIET *NUTIDIG*
SOLSIKKEN THERESIENSTADT
NARNIA
EVENTYRLIG MISSION
GUDDOMMELIGT MOD
N.F.S. GRUNDTVIG
LYKKE
KUN ET ORD
OM KÆRLIGHED
LÆS GUDS ORD
BLOD, KORS, NAVN
DET ER FULDBRAGT
BRINGE I SIKKERHED
LEDELSE
MANNAKORN
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEVitamin - BIBELLAND - Piller
Ta' dit daglige Mannakorn


Mannakrukken

 

Kol.3,16: ”Lad Kristi ord i rigt mål bo hos jer.”

 

Det er Paulus, der fremkommer med denne anbefaling: ”Lad Kristi ord bo i rigt mål hos jer!” Han ved af erfaring, at det er Guds ord, der skaber tro. Det er Guds ord, der alene kan skabe fred i det lille hjertekammer. Det er derfor vi ikke skal nøjes med lidt af ”Guds ord”, men have det i rigelig mængde og helst inden for rækkevidde.

 

Vi har vores bibel, som vi kan slå op i, vi kan følge en bibelplan, eller vi kan systematisk læse det ene kapitel efter det andet. Det er alt sammen i orden, men der findes også en tredje mulighed, og det især når vi har travlt. Vi kan tage et mannakorn, et enkelt bibelvers, som lige kan give os det lille pift, vi mange gange trænger til.

 

For mange år siden lærte jeg at bruge mannakorn af en gammel dame. Når jeg besøgte hende skulle vi lige have en kop kaffe, men når kaffen var indtaget og kagerne spist, anbragte hun lige så selvfølgeligt sin bibel og sin mannakornkasse på bordet. Vi skulle så hver især tage et mannakorn, og det kom der mange rige samtaler ud af.

 

Desværre er mannakorn-traditionen mange steder gået af mode. Men for mange år siden var det en god tradition i mange hjem. Min onkel har fortalt, at han efter besøg i et bestemt hjem skulle have et bibelvers at gå hjem på. En ikke dårlig livsstil. Meget er gået tabt ved at forlade denne gode skik.

 

For et stykke tid siden var jeg på kursus i Nordjylland. Lederen af kurset havde stillet en krukke frem med bibelord, som kursisterne kunne tage af. Hun havde møjsommeligt klippet gamle kalendere ud og genbrugt de dejlige bibelord. Jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig, - også jeg måtte have et bibelord at styrke mig på. Ved kursets slutning gav lederen mig krukken med bibelordene, og det kan nok være, at jeg blev blød om hjertet. Hun vidste, at jeg elskede Guds ord og ville på denne måde glæde mig. Nu står krukken på min udstilling i Bibelland, hvor enhver besøgende kan indtage ”livets brød”.

 

En gæst blev engang særdeles opmuntret af et sådant ord og fik lov til at beholde det. Jo, det går an indtage en bid af ”livets brød”.

 

Jeg skal også gerne selv have et ord fra krukken, og mangen gang var det lige det ord, jeg trængte til. Det sidste ord, jeg fik, var fra Johs. 14,27: ”Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer”. Åh, jo, det bragte fred ind i mit lille hjertekammer.

 

Så benyt dig af mannakorn. Klip evt. gamle kalendere i stykker og anbring ordene i en æske til glæde for dig selv og andre. Guds ord vender nemlig aldrig tomt tilbage.

   

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002