FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
12. maj - Trang er vejen til livet


Frelse eller fortabelse 1

 

Matt.7,13-14: ”Gå ind ad den snævre port; for vid er den port og bred er den vej, der fører til fortabelsen og der er mange, der går ind ad den, og snæver er den port og trang den vej, som fører til livet, og få er de, der finder den.”

 

Fra en gammel mands beretning ved et fødselsdagsfest.

 

Der var fødselsdag på gården, og mange gæster fyldte stuerne. Maden var indtaget, og snakken gik. Pludselig rejser en ældre herre sig og siger, at han havde fået lov til at sige noget af fødselaren. Den gamle mand stiller sig hen i åbningen mellem to stuer og fortæller alvorligt og levende om Moses.

 

Jøderne havde trællet for egypterne i mange år, og dengang Moses var ung, var han med til at arbejde for egypterne, og da skete det en dag, at han så én af egypternes opsynsmænd mishandle og slå en jøde ihjel. Moses var i sin bedste alder, måske omkring de 30 år, han var stærk. Han farer hen og overfalder egypteren og kvæler ham med de bare hænder.

 

Mange år gik hen, og Moses fik ordre til at tage til Egypten for at føre Israels folk ud af trældom – ”og så vil jeg sende” havde Gud sagt til ham, 10 plager over Egypten. Til at begynde med sendte Gud både den første og den anden, den tredje og den fjerde, og hver gang, når en plage var forbi, sagde Farao ”Nej!”. Men så kom vi til den tiende plage, og da havde Moses sagt til jøderne: ”Nu skal I slagte et kid eller en kalv, eller hvad vi har, og så skal I holde festmåltid, for di det er den sidste dag, vi skal være i Egyptens trældom.” Og de slagtede et kid og holdt festmåltid, og Moses havde sagt, at de ikke måtte spise syret brød, og at blodet skulle stryges på dørstolperne, for dødens engel ville om natten gå gennem Egypten og besøge alle huse, men de huse, hvor der var strøget blod på dørstolperne, der ville dødens engel gå forbi. Og så skete det, da egypterne kom op om morgenen, da lå den førstefødte og var død, men ikke én jøde var død, fordi de havde jo strøget blod på dørstolperne, som Moses havde sagt. Da Farao og hans folk så, hvad der var sket, at den førstefødte lå og var død i hver sit hjem og slot, da skubbede han næsten på dem og sagde: ”Skynd jer da endda at komme af sted, for vi vil hverken eje jer eller have jer længere.” Og så drog det lille jødefolk ud af Egyptens trældom. Og hen mod aften nåede de Det røde Hav, og der lejrede de sig ved bredden og gik natten i møde.

 

Fortsættelse (sidste del) følger i morgen.

 

 
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002