FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. august

Ransag mig Gud


 

Høj. 2,15: ”Fang os de ræve, de ræve små, som ødelægger vinen, vor blomstrende vin.

 

En læser sendte ovenfor nævnte bibelord og skrev der ud over bl.a.:

 

”Det er nødvendigt at stoppe op og bedømme ens eget liv i ny og næ, for at blive rettet til. Disse stunder er ikke noget, vi selv kan tage af os selv, men Gud stopper os, så vi kan tænke efter.

Vi er i en åndelig kamp, hvor vores venner og familier kan blive taget til fange af fjenden. Vi må derfor være på vagt overfor, hvad der sker med vores familier og venner, så vi kan gå det i møde med Gud. Det er ikke kød og blod, vi er oppe imod, men Djævelens hær. Derfor ifør jer Guds fulde rustning!”

 

Så vidt læserens ord.

 

Det er så rigtigt, det han skriver, for mesteren selv har jo sat os til at bære frugt. ”Ikke I har udvalgt mig, men jeg har udvalgt jer og sat jer til at gå hen og bære frugt, og det en varig frugt.” Johs. 15,16. Desværre kan frugten gå hen og blive ødelagt af de små ræve. Og her kan vi godt hver for sig med Guds hjælp ransage os selv, så vil der utvivlsomt dukke noget op, som kan ødelægge eller har ødelagt frugten i vingårdshjørnet.

 

Det kan være bevidst eller skjult synd. Det kan være fuskeri med hensyn til tiende. Det kan være manglende andagt i hjemmet. Det kan være ”det hårde ord”, man fik afleveret og aldrig trukket tilbage. Det kan være søndagsgudstjenesten, som man skulkede fra, fordi man ikke lige havde lyst. Ja, det kan være så meget, men heldigvis kan Guds ånd gøre det levende for os, så man kommer tilbage på sporet.

 

Det er ikke så sært at Paulus advarende må skrive: ”Men jeg er bange for, at som slangen bedrog Eva ved sin træskhed, skal også jeres sind fordærves og drages bort fra den oprigtige troskab mod Kristus.” 2. Kor. 11,3.

 

Vi må alle være på vagt og lade ordets lys afsløre vore forsømmelser og fodfejl – og så lade blodets tilgivende og rensende kraft gennemstrømme os, så det skjulte liv i Kristus igen kan folde sig ud.

 

Jo, det skjulte liv i Kristus er vigtigt. Ethvert skjult Gudsliv vil altid finde sin åbenbarelse. Tænk på Jesus. Hans skjulte liv i Gud blev åbenbaret i opstandelsen. Gud havde set Jesu skjulte Gudsliv - set dets ægthed, set dets varme, set dets udholdenhed og en dag måtte Gud stadfæste og bekræfte det, han så. Og det blev den herlige påskemorgen, hvor Gud med sin kraft oprejste Gudslivet i Jesus. Gudslivet kan nemlig ikke dø. Det vil altid finde sin åbenbarelse. Det kan være et vidnesbyrd. Det kan være et godt regnskab over det, som foregår i vingårdshjørnet. Det kan være et bønnesvar, som er på vej. Og det kan være den opstandelse, Gud har lovet enhver, som tror.

 

Er vi tro mod Gud, da har han lovet at være tro mod os.

 

Bøn:

Herre, hjælp os hver især med

 at få jaget de små ræve ud af vingårdshjørnet.

De små ræve, som vil ødelægge den frugt,

som du ønsker at se i vore liv.

Herre, sæt vagt ved vor mund,

vogt vore læbers dør,

så vi ikke med hårdhed skader vor næste.

                                                     Amen

 


Because He lives I can face tomorrow
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002