FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
19. april


Herren råder for kampen


 

1. Sam. 17,47: ”og for at hele denne forsamling kan kende, at Herren ikke giver sejr ved sværd eller spyd, for Herren råder for kampen, og han vil give jer i vor hånd.”

 

Det er vel ingen hemmelighed, at vi befinder os midt i en kirkekamp, hvor den største lærestrid siden reformationen udkæmpes. Ustandselig får vi at vide fra kirkeministeriets side, at det er det politiske flertal, som bestemmer den kirkelige dagsorden (ikke Bibelen). Kirkeministeren træder også frem for at minde os om, at vielsesritualet bliver en realitet. Han har jo Peter Skov Jacobsen (biskoppen i København) og 8 biskopper (som lovede at nedskrive et ritual) som sine to store trumfkort, så hvem kan lægge ham hindringer i vejen?

 

Jo, han træder ustandselig frem og forsikrer, at sejren er i hus. Der er allerede fastsat datoer for de første homovielser i kirken. Sidst har biskop Kjeld Holm også meldt sig på banen. Den 11.august 2012 er han parat til at vie det første homopar i Århus Domkirke. Åh jo, man har travlt fra biskoppelig og politisk hold. Hvem kan hindre dem?

 

I den forbindelse kan jeg ikke lade være med at minde om lille David og kæmpen Goliat. I 4o dage trådte Goliat frem i al sin styrke og hånede hver morgen og aften israelitterne for deres manglende kampånd. Goliats udfordrende ydre med spyd og sværd og udfordrende tale fik angstens sved til at pible frem på israelitternes pander, for hvad kunne de udrette mod en sådan kæmpe, der var væbnet til tænderne?

 

Men så trådte lille David frem blot med sin stenslynge og fem små sten. I filistrenes øjne så de fem små sten latterlige ud. Ingen regnede med dem, heller ikke hans egne brødre, kun David troede på dem, for han havde før prøvet ”krudtet”. Han havde kun sin stenslynge og fem små sten og vovede alligevel at gå mod Goliat. – Hvor tåbeligt! Og alligevel vandt han, for det, der for fornuften er det glade vanvid, det er for troen den glade tillid. Og han havde i øvrigt sagt, at ”Herren råder for kampen”, og brugt udtrykket ”jeg kommer mod dig i Hærskarers Herres, Israels slagrækkers Guds navn, ham, du har hånet”.

 

Gid vi alle kendte en David, som kunne udpege ”de fem nødvendige sten” for os - i kampen mod tilværelsens provokationer. Manden findes! Goliat råbte: ”Vælg jer en mand! kom med en mand!” og David trådte frem.

 

Vor tids David er Jesus. Han trådte frem på kamppladsen for at sætte os i en sejrsstilling. Vi behøver blot ”en brugbar stenslynge og fem små sten”, så vil fjenden vige. Stenslyngen kunne være troen og de fem små sten kunne være

 

1) ordet

2) bønnen

3) Jesu-navnet

4) Jesu blod og

5) lovsangen.

 

Lad os ikke glemme, at ”vore stridsvåben ikke er verdslige, men mægtige for Gud. ” 2. Kor.10,4  Det er så op til os at bruge de ”fem små sten”, som i virkeligheden er store. Lad os i dag træde ind i lønkammeret med et Gus ord ”Frygt ikke du lille hjord, for jeres far har besluttet at give jer riget” Luk.12,32 - med bønnens vished ”Hvis I bliver i mig og mine ord bliver i Jer, så bed om hvad som helst I vil, og I skal få det.” Johs.15,7 – og med lovsangens triumf. Find de gamle kampsalmer frem, som i dag bliver sunget alt for sjældent f.eks. ”Op I kristne ruster eder!”, hvor der står:

 

”Følg så jeres fyrste efter, stol kun på hans stærke arm! Satan bruger alle kræfter, fnyser i al sin harm; for os går med os står helten dog, som alt formår.”

 

Es.59,1: ”Se, for kort til frelse er ej Herrens arm, hans øre ikke for sløvt til at høre.”

 

Send gerne denne andagt videre til andre – til hjælp i kirkekampen, som Gud i øvrigt råder over.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkSkagenrosen og andre fortællinger er en oplagt gavebog


 

En 15-årig pige skriver: Bogen består af masse opbyggelige historier. Disse historierer velegnet til oplæsning eller andagt. Det er en god bog, som egner sig til både børn og voksne. Det er en bog som fortæller om nogle af de største ting i livet. Det er en bog, der klart kan anbefales.
Alice Langdahl

Gert Grubes livlige fantasi og dygtige evner som forfatter gør bogen til en fornøjelse at læse for bådebørn og voksne.
Craig Deaton

Den bibelske glæde slippes løs i dene bog. Forfatteren har ikke blot et budskab at bringe, men fortæller så levende og stærkt i børnehøjde, at voksne ikke kan undgå at blive grebet. Han henter tydeligt inspiration hos H.C. Andersen. Men gennem fortællingerne i denne bog møder læseren tillige enbibelsk virkelighed, der overgår selv den mest eventyrlige fantasi.
C.P. Behrens

Køb bogen direkte på Forlagsgruppen Lohses Forlag pr.mail info(at)lohse.dk eller ring 7593 4455.

Bogen er smukt trykt og en oplagt gaveidé - f.eks. som konfirmationsgave, men vil også være velegnet som gave til fødselsdag, sygebesøg, jubilæum, bryllup m.m.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002