FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
11. maj - Håbets Gud


Håbets Gud fylde jer

 

Job.11,18-19: ”Tryg skal du være, fordi du har håb, du ser dig om og går trygt til hvile. Du ligger uden at skræmmes.”

 

Mennesket behøver håb. Ikke menneskeskabte håb, men håb, som er skabt af den levende Gud. Det er ikke tilfældigt at Paulus skriver i Rom.15,13: ”Håbets Gud fylde jer med al glæde og fred i troen, så I bliver rige i Håbet ved Helligåndens kraft.” Det er håbets Gud vi skal have fat i, for kun Gud kan give os det sande håb igennem sine løfter. I Jobs bog har vi et sådant løfte. Et håb, som giver tryghed midt i hverdagen. Falske forhåbninger er der nok af. De ser måske kønne ud, men en dag brister de som sæbebobler, og mennesket bliver bedraget, for ”svigtende håb gør hjertet sygt” Ords. 13,12.

 

Ankeret er blevet symbolet på håb, idet ankeret har været med til at redde menneskeliv. Mange mennesker blev reddet, da et anker blev kastet ud, før skibet nåede brændingen eller klipperne. Gud har kastet et håbets anker ud til os, for at vi ikke skal omkomme på livets hav. ”Et sjælens anker, der ligger både sikkert og fast”. Hebr.6,19. Dette anker er Jesus, og ”på hans navn skal folkene håbe”. Matt.1221.

 

Skal vi fastholde håbet må vi læse i Bibelen og klamre os til dens løfter. Håb og Guds løfter er som forbundne kar. Bliver vi optaget af Guds løfter, vil håbets flamme lyse op.

 

En dag var jeg bekymret for noget, jeg havde observeret i min krop. Tankerne var hvileløse og trak mig nærmest rundt i manegen. Men sidst på aftenen ringede telefonen, og en god ven sagde straks, at han havde et par ord til mig. Det ene ord var fra 2. Mos. 23,24-26. Det andet var fra 2. Mos. 15,26. Han læste ordene op og havde i grunden ikke meget andet at sige. Jeg hæftede mig især ved 2. Mos23,25: ”I skal dyrke Herren jeres Gud, så vil jeg velsigne dit brød og dit vand og holde sygdomme fra dig”. Det var som om disse ord blev sagt personligt til mig fra den almægtige Gud, og de passede lige til min situation. Jeg fattede håb og faldt til ro, og det bedste af det hele, min bekymringer forsvandt. Disse 3000 år gamle ord fra Moses tændte en håbets flamme i mig. Ordene er stærke, ja, nogen vil mene for stærke, men vi har lov til i vor afmagt at klynge os til dem.

 
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002