FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. april


Glæd jer


 

Gal. 4,4: ”Glæd jer altid i Herren; jeg siger igen: Glæd jer!”

Fra mit køkkenvindue så jeg en stær fløjte velfornøjet, mens den slog ud med vingerne. Den sad øverst på foderbrættet og bare fløjtede. Det var en dejlig oplevelse at stå og iagttage den. Det var som om den havde så meget at fortælle om det spirende og vidunderlige forår.

Jeg kom til at tænke på vor dejlige stæresang, som jeg så tit har sunget i skolen med eleverne: ”Hør den lille stær, den er – å – så fornøjet. Morgenklokken ringer, og marken står i damp…. Den har ingen lektier, skal aldrig i skole, den kan gå og fløjte den hele lange dag.”

Senere gik jeg ud i haven for at rydde lidt op, og sangseancen gentog sig. Nu sad stæren øverst på husgavlen og fløjtede begejstret, mens vingerne nærmest sitrede.

Åh, jo, vi kan glæde os over meget i denne forårstid. Vi må virkelig nyde foråret og tag ved lære af vore glade sangfugle, som har så travlt med at slå tonen an.

Også Paulus, vor store hedningeapostel, havde travlt med at slå tonen an. Han opfordrer os til glæde i Filipperbrevet: ”Glæd jer altid i Herren; jeg siger igen: Glæd jer!” I samme brev giver han os baggrunden for glæden. Det er Jesus, som gav afkald på alt for at tilvejebringe en frelse for os alle. Han ydmygede sig selv og blev lydig til døden, ja døden på et kors. Derfor har Gud højt ophøjet ham og givet ham navnet over alle navne.

Det er værd at være fornøjet, for Jesus har fuldbragt en evig frelse for os, og han har besluttet at være vor bror og fortrolige.

Evangelisten Lukas bruger ordene ”stor glæde” et par gange. Da lovsangen lyder på Betlehems marker lyder det: ”Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket”, og da han skal afslutte sit evangelium skriver han: ”Da tilbad de ham og vendte tilbage til Jerusalem med stor glæde. Og de var stadig i Helligdommen og priste Gud” Luk.24,52-53.

Lovsang løfter os op, og det er den muldjord, Gud bruger, når han skal velsigne os. Så giv Gud en lovsang. Syng lige så fornøjet som stæren og slå armene ud


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Bemærk: Ugeavisen Udfordringen har - netop - i avisen - benyttet andagten fra 19. april. Gense den der http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=23583 eller her på dette website http://www.dagens-ord-andagt.dk/Herren-raader.6240.0.html


Lovsangen til i dag er en glad sang af nyere dato om. at "lægge fortiden bag sig" og komme ind i Guds plan for dit fremtidige liv. I'm Letting Go by Francesca Battistelli

Med og af Francesca Battistelli


 

 

 

 
 

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002