FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
BEFRIELSESBUDSKABET 4/5-45
BØN FOR DANMARK
LYKKE
GUDS PLANER FOR DIG
TÆNK STORT
LAD NU GUD ...
GUD VIL GODT
VEJEN TIL HIMLEN
GALLERI BIBELLAND
JULEEVANGELIET *NUTIDIG*
SOLSIKKEN THERESIENSTADT
NARNIA
EVENTYRLIG MISSION
GUDDOMMELIGT MOD
N.F.S. GRUNDTVIG
LYKKE
KUN ET ORD
OM KÆRLIGHED
LÆS GUDS ORD
BLOD, KORS, NAVN
DET ER FULDBRAGT
BRINGE I SIKKERHED
LEDELSE
MANNAKORN
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEVitamin - BIBELLAND - Piller
Kærlighedens Magt


Den fuldbragte kærlighed

 

Johs. 19,30: Da nu Jesus havde fået eddiken, sagde han: "Det er fuldbragt" og han bøjede hovedet og opgav ånden.

 

En gammel legende fortæller, at røveren, Barrabas, der blev løsladt i stedet for Jesus, langfredag vandrede ud til Golgatha. På vejen mødte han nogle mennesker, der fortalte ham om det, der var sket derude, om Jesus, der var blevet korsfæstet i stedet for en røver, der hed Barrabas. Og det fik ham til at spekulere en hel del. Endelig nåede han helt derud – og længe stod han og så ind i den korsfæstedes rene og uskyldige ansigt, og så sagde han: ”Dig har jeg aldrig set før; jeg kender dig ikke, men ét ved jeg: Du hænger der i mit sted.”

 

Der er en dyb sandhed i disse legendens ord – og det gælder også os. Han hænger der i vort sted, han gik i døden for os. Langfredagsdramaet må aldrig blive noget selvfølgeligt for os. Som en københavner sagde for nylig i telefonen: ”Han blev beskyldt for alt det møg, vi går og laver.” Ja, det var rammende sagt. Han måtte finde sig i at blive gjort til grin og gjort til spot, blot fordi han ville frelse menneskeslægten fra fortabelse og undergang. Hvilke kampe og smerter har han ikke måtte gennemgå for os. Han gav afkald på den himmelske herlighed, han gav afkald på guddomsmagten, han gav afkald på komfort, han gav afkald på ære og berømmelse, ja, han gav afkald på alt, for det var bare én ting han ville, han ville vise kærlighedens magt. Og det gjorde han så fuldkomment at vi burde begræde, at vi ikke ser det tydeligere.

 

I år 2004 blev 60-året for invasionen af Normandiet fejret. I forbindelse med invasionen måtte tusinder af unge mænd dø for at befri os fra nazismens tyranni. Intet offer var for stort for at befri os. I dag burde vi tænke tilbage på de store ofre og fyldes med stor taknemmelighed over at tusindvis betalte med deres liv for at give os frihed til at leve. Vor taknemmelighed burde være meget større for Jesu stedfortrædende død. Han var himlens kongesøn og alligevel vovede han sig herned for at komme i øjenhøjde med os. Og da han udbrød sit mægtige ”DET ER FULDBRAGT!” fra korsets planke, da satte han ethvert menneske i frihed, som tør tro ham på hans ord. Hvilket budskab! Hvilket evangelium.

 

Bøn:

Herre, meget kunne man byde dig,

slå dig i ansigtet, spytte på dig,

piske dig og nedgøre dig på enhver måde,

men bønnen dybt i dit hjerte,

kunne ingen røre.

Den så din far i Himlen,

og han oprejste dig fra døde

                                       Amen

      

   

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002