FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
14. maj - Velsignelse, liv og overflod


Bryllupsfesten

 

Johs.2,1-2: ”Den tredje dag var der bryllup i Kana i Galilæa, og der var Jesu mor med; også Jesus og hans disciple var indbudt til brylluppet.”

 

I disse dage tales der meget om brylluppet mellem Kronprins Frederik og Mary Donaldson. Aviser, ugeblade og TV gør alt for at give os de sidste nyheder, inden det store bryllup d.14. maj, hvor mange nok vil kigge med på TV.

 

I den forbindelse er det værd at opholde sig ved et andet bryllup, som blev afholdt for 2000 år siden i Kana. Selve brylluppet er ikke beskrevet, men en bestemt episode under festen har gjort dette bryllup verdenskendt.

 

Der har været festet i nogle timer, da overtjeneren finder ud af, at vinen er sluppet op. De ved ikke, hvad de skal gøre, men Maria, der har fået et praj om den uheldige situation, henvender sig til Jesus og beder ham om at gribe ind. Og her falder de meget kendte ord: ”Gør, hvad som helst han siger til jer.” Jesus siger til tjeneren, at han skal fylde seks store kar op med vand. De kunne i alt rumme ca. 6000 liter. Til sidst siger han: ”Øs nu op og bær det til skafferen” og vand var blevet forvandlet til vin, en meget velsmagende vin.

 

Man kan spekulere på, hvorfor beretningen er med i Det nye Testamente, når den i sin substans ikke ligner andre kærlighedsgerninger. Men vi får svaret i vers 11. ”Dette gjorde Jesus i Kana i Galilæa som begyndelsen på sine tegn og åbenbarede sin herlighed, og hans disciple troede på ham.”

 

Det var altså en kærlighedsgerning. Jesus så, at der var noget sluppet op, og derfor ville han gerne gøre tingene godt igen. Og festen blev reddet. Men Beretningen er også et tegn på hans herlighed.Vi kan alle - pludselig - stå med tomme hænder i vores hverdag, og da er det helt sikkert, at Jesus vil fylde dem med sin herlighed. Han vil give os fred, glæde og livsmod i rigelig mængde.

 

I Beretningen er Jesus ikke sparsommelig. Han tværtimod giver dem velsmagende vin i overflod. Seks kar fyldt med 6000 liter vin. Det var ikke småting. Beretningen indeholder således også et tegn på, at han vil give os overflod. Bemærk også som det står i Johs. evangeliet: ”Jeg er kommet for at i skal have liv og have overflod”. Og i Salme 130,7: ”Bi på Herren! For hos Herren er miskundhed, hos ham er forløsning i overflod”. Her tales om overflod, velsignelse i rigelig mængde, så dét har vi lov til at forvente.

 

Ham, der kan forvandle vand til velsmagende vin, kan også forvandle vore vanskeligheder til store velsignelser.

 
MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002