FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
21. oktober


Et stærkt vidnesbyrd


 

Mark. 14,9: ”Sandelig siger jeg jer: hvor som helst evangeliet prædikes, skal også det, som hun har gjort, fortælles til minde om hende.”

 

Der findes passager i Bibelen, som jeg aldrig kan slippe. Jeg må vende tilbage til dem igen og igen. Hvorfor nu det? Fordi passagerne er så fyldt med visdom og varme, som ingen nok så dygtig romanforfatter ville være i stand til at skrive. Det hele er så guddommeligt i enhver henseende, så det varmer selv det koldeste hjørne i hjerteregionen.

 

Mit eksempel er en tekst, som berører i sit livs aftentime. Undervejs i sit virke har Jesus mødt megen forståelse, men også megen modstand, der har gjort ondt i hjertedybet mange gange. Tænk blot på alle de religiøse, som var repræsenteret ved ypperstepræsterne, de skriftkloge, farisæerne, saddukæerne osv osv. Ja, der var nok flere imod ham end med ham.

 

I sit livs aftentime ved Jesus, hvad der venter ham: Skrig og skrål, spot og spe, pisk og bebrejdelse og hån og korsfæstelse. Men lige før ”deadline” møder han en forståelse, som indeholder så mange smil og så meget varme, at selv det koldeste hjerte må lade sig påvirke.

 

En kvinde bevæger sig ind i et hus, hvor mange fornemme mennesker er samlet. Med sig har hun en alabastkrukke, som indeholder den fineste salve. Hun finder hurtigt frem til selskabets hovedperson, Jesus, åbner for krukken og hælder salven ud over hans hoved. En besynderlig handling for de fleste, men ikke for kvinden og Jesus, som forstår hinanden. Hun har i sit liv mødt en forståelse og tilgivelse, der har forandret hendes liv. Nu vil hun så gerne vise Jesus den allerstørste taknemmelighed. Hvad kan bedre udtrykke det end en vellugtende salve ud over hans hoved?

 

Mange forarges, for de forstår ikke hendes ødselhed. Straks giver de udtryk for deres forargelse og overfuser hende med de værste bebrejdelser og hån: ”Hvad ligner det at bruge en kostbar salve på Jesus. Salven kunne jo være solgt og pengene givet til de fattige.” Kvinden er ligesom trængt op i et hjørne, hvor ingen flugtmulighed er mulig.

 

Men så træder Jesus ind på scenen, for han forstår handlingen. Kærligt og myndigt sætter han kværulanterne på plads. Kvinden havde ikke mange ord, ja, hun sagde faktisk ingenting – ifølge Bibelen - men Jesus forsvarer hende, for han har set den kærlighedsgave, hun har bragt.

”Hvorfor gør I det svært for hende? Lad hende dog være. Hun har gjort en god gerning od mig. Hun har på forhånd salvet mit legeme til begravelsen.”

 

Det er ikke sikkert at kvinde så rækkevidden af sin handlig, hun handlede jo blot impulsivt ud fra den kærlighed, der stod i stor taknemmelighedsgæld. Men Gud i himlen lagde en ekstra velsignelse til, så handlingen fik en ekstra dimension. Sådan kan Gud også velsigne dig og mig, hvis vi på grund af kærlighedens tvingende nødvendighed ofrer tid og penge i Guds vingårdshjørne.

 

Den allersidste bemærkning af Jesus er guld værd. Sandelig siger jeg jer:

Hvor som helst i hele verden evangeliet prædikes, skalk også det, hun har gjort, fortælles til minde om hende.”

Se, det gik i opfyldelse, for den treenige Gud, formår at trække i ti millioner synlige og usynlige tråde. I dag kan enhver, der åbner Bibelen, læse om den kærlighed, der vågnede i kvinden med alabastkrukken. Må du, kære læser, få lykke og velsignelse til at give Jesus din kostbare salve. Ham til ære og dig til velsignelse. Ingen tid for Jesus er spildt, for den, der sår kærlighed til Guds rige, skal høste kærlighed fra Gud, når hans time er inde.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkYou raise me up

Music video med Celtic Woman

Celtic Woman er et musikalske ensemble bestående udelukkende af kvinder. Konceptet og ensemblet er udtænkt og samlet af Sharon Browne og David Downes tilbage i 2004. Der blev rekrutteret 5 kvindelige irske musikere som ikke tidligere havde optrådt sammen. Idé grundlaget var med udgangspunkt i det irske scene show Riverdance og dette nye musikalske koncept fik navnet Celtic Woman / Celtic kvinde. Downes valgte en repertoire der spænder fra traditionelle irske Celtic sange til helt moderne sange. Der sker løbende en naturlig ændring af gruppens medlemmer, så konceptet således kan fortsætte så lang tid, som der er efterspørgsel på denne type optræden. Gruppen har været på verdens turne gentagne gange og deres albums er på verdensplan solgt i et antal millioner.

 

Som nr. 2 mulige video med sangen, er valgt en version af Selah med videoklip fra "Passion of the Christ".


 

 

 

When I am down
and, oh my soul, so weary;
When troubles come
and my heart burdened be;
Then, I am still
and wait here in the silence,
Until you come
and sit awhile with me.

You raise me up,
so I can stand on mountains;
You raise me up,
to walk on stormy seas;
I am strong,
when I am on your shoulders;
You raise me up:
To more than I can be.

There is no life -
no life without its hunger;
Each restless heart
beats so imperfectly;
But when you come
and I am filled with wonder,
Sometimes, I think
I glimpse eternity.

 

You raise me up,
so I can stand on mountains;
You raise me up,
to walk on stormy seas;
I am strong,
when I am on your shoulders;
You raise me up:
To more than I can be.

You raise me up,
so I can stand on mountains;
You raise me up,
to walk on stormy seas;
I am strong,
when I am on your shoulders;
You raise me up:
To more than I can be.

You raise me up,
so I can stand on mountains;
You raise me up,
to walk on stormy seas;
I am strong,
when I am on your shoulders;
You raise me up:
To more than I can be.

You raise me up:
To more than I can be.
You raise me up:
To more than I can be.
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002