FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
13. oktober 2012


Kirken er et gammelt hus


 

Kirken den er et gammelt hus,

står, om end tårnene falde;

tårne fuldmange sank i grus,

klokker end kime og kalde,

kalde på gammel og på ung,

mest dog på sjælen træt og tung,

syg for den evige hvile.

                                            Grundtvig 1836

 

Forleden var jeg på en heldags bustur til det sydøstlige Sjælland, hvor jeg aldrig før havde været. Så det var særdeles spændende at se Stevns klint med Højerup kirke, hvis kor i 1928 styrtede i havet. Jeg har i min tid som skolelærer selvfølgelig omtalt kirken, men noget helt andet er at stå på stedet, se omgivelserne og lade kirkens historie blive til inspiration.

 

Jeg meldte mig til turen, fordi der var afset tid til at se N.F.S. Grundtvigs grav (jeg er jo lidt af en Grundtvig-fan, – hans salmer giver mig så meget), så lidt overrasket blev jeg, da der i forbindelse med Højerup kirke var knyttet en god Grundtvig historie.

 

Det viste sig, at Grundtvigs barnebarn Harald Boisen (1857-1904) havde været præst på stedet. Han blev født i København, og man kan vist godt sige, at han fik et præstekald i vuggegave. Hans far var præst, og farfaderen var biskop. Hans mor var Meta Grundtvig, datter af N.F.S. Grundtvig.

 

Boisen blev teologisk kandidat fra Københavns universitet i 1883. Han blev præst i Højerup i 1890 og tilsluttede sig hurtigt sin morfars tankegods. Desværre mistede han tidligt sin kone og sad så tilbage med en lille dreng. Træt af det hele fik han en depression. Han giftede sig dog igen i 1903, men året efter den 13. december døde han af en alvorlig sygdom. Han blev kun 47 år gammel.

 

Harald Boisen var en afholdt præst, mange kom fra omegnen for at høre ham i de 14 år, han var præst ved kirken. En mand har skrevet om ham: ”Han var en vennesæl mand, der samlede en stor tilhørerskare om sin talerstol.”

 

Boisen blev den næstsidste præst ved Højerup gl. kirke, som blev lukket 5 år senere på grund af frygt for nedstyrtning. Hurtigt gik man dog i gang med at projektere en ny kirke, som blev indviet i 1913.

 

Som turist var det særdeles spændende at gå på opdagelse i den gamle kirke, som stadig har bevaret sin gamle atmosfære med prædikestolen. Noget helt specielt er kirkens balkon, hvor man kan stå og nyde udsigten ud over bugten mod Stevns klint. Kirkens gulv består af kridtsten, som tydelig viser spor efter slægternes kirkegang. Kridtsten er ikke så slidstærke, så slidtagen er derefter. I en niche kan man stadig se den ramponerede altertavle, som styrtede i havet.

 

Give da Gud, at hvor vi bo,

altid, når klokkerne ringe,

folket forsamles i Jesu tro

der, hvor det plejed at klinge


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Himmel og jord

Musikvideo med og af Lena Løbner, leder af foreningen "Håb for Alle". Lena Løbner har udgivet et 2-cifret antal CD'er
og har været på Dansk Toppen flere gange. Seneste musikudgivelse var i februar 2012, en glad børne-CD med titlen
"Hvis jeg var en and"

Lena Løbner startede foreningen "Håb for Alle" i 2010 og har siden ydet inspiration via lovsang, forkyndelse og nødhjælpsarbejde.

Der ydes håb og lys via litteratur, musik og sang. "Håb for Alle”-teamet består af forskellige mennesker, der efter bedste evne,
prøver, at nå ud til mennesker i krise, på en jordnær og håndgribelig måde.


 

 

 

 

 
   


Oktober 2012

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002