FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
18. oktober 2012


Gud er mægtig i de svageDen signede dag med fryd vi ser.

 

Grundtvig afslutter en salme med følgende vers:

 

Fader vor i høje sale,

kom din pagt med os i hu!

Sandheds ånd i dybe dale,

o, bekræft, besegl den nu!

Herliggør med glans på jord

Frelseren i troens ord!

Gør det klart at alle dage

Gud er mægtig i de svage.

                            (Fra salmen ”Løgnens fader vi forsage” – 6.vers)

 

Salmen hører til under dåb og konfirmationafsnittet i salmebogen. Man kan tydeligt fornemme, at det er magtpåliggende for Grundtvig at få understreget, at Gud må bekræfte og stadfæste sin pagt og vise, at han er mægtig i de svage. Grundtvig har jo ret. For Gud er mægtig i de svage. Grundtvig taler ud af egen erfaring.

 

Grundtvig blev allerede tidligt ramt af store sorger. Da han var 17 år mistede han sin storebror Jacob 24 år, da han var 20 år mistede han storebroderen Niels 25 år. Da han blev 22 år mistede han søsteren Ulrikke 23 år. Det har været hårdt. Ikke bare for Grundtvig, men for hele familien. Grundtvig kunne have tænkt: ”Hvad bliver det af mig?” Moderen havde som57-årig lagt 4 børn i graven. Kun Grundtvig og en bror Otto bliver gamle. Grundtvig blev 88 år.

 

Men Gud formår at blive mægtig i de svage. Grundtvig blev et stærkt vidne om kristendom. Han markerede sig hurtigt som en blændende salmedigter.

 

Året 1826 var 1000-året for kristendommens indførelse i Danmark. Ikke så sært at det skulle fejres med en festgudstjeneste ud over det almindelige. Alle ville bidrage til denne markering, også Grundtvig syntes, at der skulle noget ekstra til, så han satte sig ned for at skrive en ny salme. Ja, han ville oven i købet lave sit eget lille sanghæfte til lejligheden.

 

Én af salmerne var den dejlige salme ”Den signede dag med fryd vi ser” ledsaget af Weyses smukke melodi, som blev skrevet samme år. Jo, der skulle være fest pinsemorgen d.14. maj 1826 i Vor frelsers Kirke i København.

 

Men en skuffelse ramte Grundtvig hårdt. Københavns biskop forbød simpelthen at bruge andre salmer end dem, der var i salmebogen. ”Den signede dag med fryd vi ser” måtte ikke synges, og den blev ikke sunget i folkekirken de næste 70 år, selv om dens indhold er så inspirerende og storslået.

 

Grunden til denne skrappe censur var et brev, som blev afsendt til kongen af nogle kortsynede mennesker. I brevet forklarede de kongen, at salmen var uegnet til en gudstjeneste og ikke havde det indhold en salme skulle have. Endvidere var den også lidt vovet. (dog kysser os og med guld i mund den liflige aftenrøde)

 

Ak ja, tænker man. Hvilket skud over målet. I dag er der ingen, der ville undvære denne pragtfulde salme med det smukke indhold og den smukke melodi. I dag er den blevet en klassiker og hører med til det bedste i salmebogen. Den står som nr. 1 i højskolesangbogen.

 

I 13 år blev Grundtvig sat under censur, uden ret til at forrette dåb og nadver, fordi han modsagde en professor Clausen, der mente, at det kun var teologer, der kunne forstå Bibelen. Menigmand måtte nøjes med at høre teologiske udredninger. Grundtvig blev gal og kaldt professoren for både kætter og vranglærer. Det endte med en injuriesag, som Grundtvig tabte. Igen led han nederlag, men set fra Guds vinkel vandt han, fordi nederlaget betød endnu flere salmer, som i dag er både slidstærke og dybdeborende. Jo, Gud viser sig stærk i de svage, så er der håb også for dig og mig.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
In tenderness He sought me

W. Spencer Walton
Dansk titel: Han søgte mig i nåde...


 

 

 

In tenderness He sought me,
Weary and sick with sin;
And on His shoulders brought me
Back to His fold again.
While angels in His presence sang
Until the courts of Heaven rang.


Refrain

Oh, the love that sought me!
Oh, the blood that bought me!
Oh, the grace that brought me to the fold,
Wondrous grace that brought me to the fold.


He washed the bleeding sin wounds,
And poured in oil and wine;
He whispered to assure me,
“I’ve found thee, thou art Mine”;
I never heard a sweeter voice;
It made my aching heart rejoice!

Refrain
He pointed to the nail prints,
For me His blood was shed,
A mocking crown so thorny
Was placed upon His head;
I wondered what He saw in me,
To suffer such deep agony.

Refrain

I’m sitting in His presence,
The sunshine of His face,
While with adoring wonder
His blessings I retrace.
It seems as if eternal days
Are far too short to sound His praise.

Refrain

So while the hours are passing,
All now is perfect rest,
I’m waiting for the morning,
The brightest and the best,
When He will call us to His side,
To be with Him, His spotless bride.

Refrain


Lyt og syng med på melodien. Følg dette link og lyt til ren klavermusik.
http://www.hymnal.net/hymn.php/h/1068Oktober 2012

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002