FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. oktober 2012


Grundtvigs verden


 

Lille Guds barn, hvad skader dig?

Tænk på din Fader i Himmerig!

Han er så rig, han er så god,

ingen kan stå hans magt imod.

O, Gud ske lov!

 

I forbindelse med turen til Sydøstsjælland fik jeg også set Grundtvigs grav i nærheden af Køge. Jeg blev noget overrasket over, at hans grav var placeret på en høj bakke i et skovområde, men jeg fik senere en naturlig forklaring på det. Jeg mente jo, at hans grav skulle have været på Assistenskirkegården i København, hvor bl.a. en anden af Danmarks store sønner, Søren Kierkegaard, ligger begravet. Men forklaringen var den, at Grundtvigs 2. kone, som var knyttet til stedet Gl. Kjøgegård, havde planlagt, at blive begravet på højen i skoven. Grundtvig syntes, det var et dejligt sted med udsigt over Køge bugt, så han ville også engang gerne begraves der. Hans planer blev godkendt, og han var selv med til at indvie gravpladsen Claras kirkegård.

 

For at komme ud til graven skal man ad mange snoede skovstier. Undervejs fyldtes mine tanker med Grundtvigs verden, hans store salmeskat og hans betydning for dansk kultur i det hele taget, bl.a. højskolebevægelsen. Men det er hans salmeskat, som jeg værdsætter så højt.

 

Han formår på en fin måde, at lade natur og gudsfrygt gå op i en højere enhed. Tænk blot på verset:

 

Fuglen i skov, på mark og fjeld

synger i gry og så i kvæld,

sover så sødt på kampesten

som under tag på kvist og gren.

O Gud ske lov

 

Fra salmen "Lille Guds barn, hvad skader dig". Se evt. hele salmen og der er også mulighed for, at lytte til melodien http://www.dendanskesalmebogonline.dk/salme/41

 

 

Pludselig kom gravpladsen til syne i skovbrynet. Andægtigt nærmede jeg mig stedet, gik ned i en krypt, som indeholdt fire store egetræskister. Underligt at kunne røre den kiste, hvori Grundtvig lå. Jeg spurgte vores guide, om det nu også var sikkert, at Grundtvig lå derinde. Han kunne jo også ligge i jorden i nærheden. Men der var ingen tvivl - han lå i kisten. I øvrigt var egetræskisten blevet renoveret to gange siden begravelsen i 1872.

 

Lad os slutte med Grundtvigs store appel i slutningsversene til ”Dejlig er den himmelblå”:

 

Stjernen ledte vise mænd

til vor Herre Kristus hen;

vi har og en ledestjerne,

og nå vi den følger gerne,

kommer vi til Jesus Krist.

 

Denne stjerne lys og mild,

som kan aldrig lede vild,

er hans guddoms-ord det klare,

som han os lod åbenbare

til at lyse for vor fod.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Giv mig Gud en salmetunge

Tekst: N.F.S. Grundtvig 1836. Melodi: Thomas Laub 1896
Arr. Steffen Øhrstrøm 2009. Solist: Heidi Bisgaard


 

 

 


 

 
   


Oktober 2012

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002