FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. oktober 2012


Med et fadervor i pagt


 

Aldrig ræd for mørkets magt,

stjernerne vil lyse!

Med et Fadervor i pagt

skal du aldrig gyse.

 

På vor vej til Sydøstsjælland besøgte vi også Vemmetofte gods, der havde omfattende markarealer. Det specielle ved godset var, at der også var tilknyttet en begravelsesplads, hvor herskabet fra godset blev begravet. Derfor kunne man støde på gravstene, hvorpå der stod tjener, kusk, smed, bager mm. Det vil sige et lille samfund med egen kirkegård. Det er jo lidt usædvanligt, når der er ”rigtige” kirkegårde i nærheden.

 

Over en dør på en af godsets bygninger hang der en mindetavle over digter og præst Christian Richardt. Hurtigt forbandt vi navnet med ”Altid frejdig, når du går”, som er blevet en væsentlig del af vores arvegods. Sangens indhold blev det faste livsfundament for mange frihedskæmpere under krigen, men sangen er stadig en del af den danske folkesjæl. Den udtrykker simpelthen det som er så svært at udtrykke mand og mand imellem.

 

Christian Richardt (1831- 1892) blev født i København og blev teologisk kandidat som 26-årig. Han gik livligt op i tidens studenterliv, som vi kender det fra Hostrups komedier. Richardt udgav flere studenterkomedier, men det var først med digtsamlingen ”Smådigte” fra 1860, at han blev kendt som digter. I 1872 blev han kapellan i Store Heddinge, og efter en tid på Fyn blev han præst ved Vemmetofte Klosterkirke. Skudsmålet over ham lyder:  ”Hans forkyndelse var beskeden og stilfærdig og skaffede ham gode venner.”

 

Han var meget samvittighedsfuld som sjælesørger: ”Den som hvisker sagtest, trøster bedst”, hedder det i et digt, men det var ikke hans præstegerning, som gjorde ham kendt, men derimod hans digte og dramaer. Han huskes for Tornerose, hvori vi hører sangen ”Altid frejdig, når du går” som en god manual, da tjørnehækken skal gennemtrænges. Kendte sange er også ”Lær mig nattens stjerne” og ”Venner ser på Danmarks kort”.

 

Altid frejdig, når du går

veje, Gud tør kende,

selv om du til målet når

først ved verdens ende!

 

Aldrig ræd for mørkets magt,

stjernerne vil lyse”

Med et fadervor i pagt

skal du aldrig gyse!

 

Kæmp for alt, hvad du har kært,

dø, om så det gælder!

Da er livet ej så svært,

døden ikke heller


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

Oktober 2012

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
40 
41 
42 
43 
44 
 
 
 
 
Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002