FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
2. juni

Ester redder jøderneEsters bog kap. 8 vers 3
:


Derpå trådte Ester endnu en gang frem for kongen og faldt grædende ned for hans fødder, mens hun bønfaldt ham om at sætte en stopper for Hamans plan mod jøderne.

Esters bog er som fortælling - en ren fuldtræffer. Den indeholder alt det, som bevirker, at man som læser - bliver holdt fast i den dramatiske - og tros-opbyggende tekst.

 

Ester fremtræder som en både modig og frimodig kvinde, der er parat til, at ofre alt – for, at få retfærdigheden til at ske fyldest.

 

Hun er på forunderlig vis - blevet dronning - og har hørt efterretninger om, at én af kongens mænd ved navn Haman - vil udrydde jøderne. Hun sætter livet på spil – for, at forpurre Hamans planer. Sammen med sin plejefar Mordokaj - planlægger Ester, at henvende sig til kongen - og give ham orientering om, hvad der er under opsejling.

 

Ester ved, at det er forbundet med stor risiko, at gå til kongen, for det var noget - man ikke måtte. Ifølge loven - måtte ingen komme til kongen - uden, at være tilkaldt. Enhver, der krænkede denne lov, risikerede, at blive henrettet. Kun hvis kongen strakte sit guldscepter frem, forblev man i live.

 

Plejefaderen sætter mod i Ester - og sammen med en omgangskreds af jøder, går de i tre dages faste og bøn. I bøn til Gud – beder de om, at Hamans uhyggelige planer må blive forhindret.

 

Ester fatter derefter mod - og går direkte til kongen. Nervøst kigger hun efter kongens scepter, for alt afhænger jo af, om det bliver rakt frem imod hende - eller ej. Kongen bliver mildt stemt - ved synet af Ester - og rækker scepteret frem imod hende. Han lover så, at opfylde hendes ønske.

 

Under et festmåltid fortæller Ester - i Hamans nærvær, at en ondsindet mand vil udslette hendes folk. Overrasket spørger kongen, Ahasverus, hvem det dog kan være. Ester svarer, at den farlige fjende - er kongens nærmeste medarbejder, Haman. Kongen bliver rasende og beordrer Haman hængt - i den galge, som var blevet stillet op af Haman selv, med henblik på der, at hænge Esters plejefar Mordokaj.

 

Ester havde en utrættelige omsorg - for det jødiske folk. Hun henvendte sig ”endnu en gang” til kongen, fordi hendes hjerte bød hende, at gøre dette. Takket være Esters mod - ender alt godt. Dette må siges, at være trosopbyggende.

På samme måde som Ester gjorde, så har vi lov til - igen og igen, at komme til Kongernes Konge, Jesus - og bede om hjælp - i enhver tænkelig situation. Lad os gøre det i dag.Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dk
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002