FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
17. august

Salme 33 er god læsning


 

Sal.33,4: ”For sandt er Herrens ord og al hans gerning er trofast.”

 

”Salme 33 er god læsning!” Sådan lød en hilsen fra en af vore andagtslæsere, og da Davids salmer altid har været mig til megen gavn og stor trøst, måtte jeg lige tjekke salme 33 – og ganske rigtigt: Det var god læsning. Jeg har mange gange opholdt mig ved denne salme, fordi den anslår så mange strenge, som vi har brug for i vort kristenliv.

 

Den omtaler Gud som skaber. ”Han talte, så skete det. Han bød, så stod det der” – SÅDAN! Kort og præcist berettes det om, at Gud med et åndepust er den store skaber af såvel makrokosmos som mikrokosmos. Salmisten har ikke brug for de store videnskabelige forklaringer om, hvordan verden blev til. Nej, han har nok i troens blik og med det, ser han ind i den usynlige verden, hvor en almægtig skaber lader tingene ske.

 

Men Gud er ikke blot den store mægtige Gud, han er også den Gud, der ønsker at komme sin ypperste skabning, mennesket, til hjælp. Også det er salmisten fortrolig med. Han skriver enkelt og klart:

 

”Herrens øje ser til gudfrygtige, til dem, der håber på nåden”.

 

Igen et herligt udtryk. Her kan vi alle være med. Det er nåden, som er afgørende. Godt det samme. Så er der altså ikke lovgerninger, men nåden alene. Guds nåde vil dække os som et skjold, så ingen pegefingre fra mørkets fyrste kan opnå noget som helst. For at blive i nytestamentlig regi, så har Jesus fuldbragt alt, så den mest elendige og ynkværdige kan iklædes en retfærdighedsdragt. Se det er nåde.

 

Det er også Gud, der får det sidste ord i enhver sag. Her siger salmisten: ”Han kuldkasted folkenes råd, gjorde folkeslags tanker til intet; Herrens råd står fast for evigt, hans hertes tanker fra slægt til slægt.”

 

Åh jo. Jeg kan ikke lade være med i den forbindelse at tænke på alle de velmenende meninger – både fra EU og FN – om hvordan Israel skal forholde sig til ejendomsretten i området. Mange vil så gerne dele landet i et Israel og et Palæstina med Østjerusalem som hovedstad. Men det er ”folkenes råd”, som en dag bliver forkastet, for det er Gud den almægtige, som råder for Israels sag. Så kan Hamas og Hizbollah godt pakke sammen, for Gud, der råder.

 

Det gælder i øvrigt også i det enkelte menneskes liv. Her er der også mange røster, som kan gøre det surt for den kæmpende sjæl. Men også her råder Gud. Se hvad Esajas siger: ”Intet våben, som smedes imod dig skal du’, hver tunge, som trætter med dig, får du dømt. Dette er Herrens tjeneres lod.” Es.54,17.

Herlig, herligt, så er Gud igen den suveræne og opretholdende Gud, som har alt under kontrol. Intet menneske skal kue og ødelægge det menneske, som sætter al sin lid til Gud.

 

Til allersidst siger salmisten: ”Vort hjerte glæder sig i ham, vi stoler på hans hellige navn”. Jo, Gud er vor tillid og glæde. Derfor er Gud vor store fællesnævner. Jo, salme 33 er god læsning.
Break Every Chain

med og af Jesus Culture  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002