FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. maj 2015


4 pejlemærker


 

Ords. 4,4: ”Lad dit hjerte gribe om mine ord.”

 

Det er altid vigtigt at have nogle pejlemærker i livet. Bibelord, som kan pejle os igennem livets hav og den farlige understrøm. Vi ved f.eks. hvor vigtigt det er for skibene at have pejlemærker, da de ellers sejler galt og går på grund.

 

I Gal. 4,4 har vi det første vigtige pejlemærke. ”Men da tidens fylde kom, udsendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven.” Sådan! Så ved vi det, at Jesus blev udsendt, og han blev det, da tiden var moden til det. Udsendt af sin far. Det bør få ethvert hjerte til at juble, at Guds søn blev født for at frelse verden, og at Gud lod al skyld ramme ham, for at vi kunne ånde frit. Så er livet da ikke meningsløst og uden sammenhæng.

 

Den store grundtone i livet er Jesus og ham korsfæstet og på tredje dagen oprejst fra de døde. Bibelordet bør også fortælle os, at Gud har ”en tidens fylde” i vores liv. Når vi ”ydmyger os under Guds vældige hånd, så vil han ophøje os, når tiden er moden.” Det siger Peter i 1. Pet.5,6. Vi skal blot lyde og tro, så vil vi se tingene gro.

 

 

I Matt. 4,4 har vi det andet vigtige pejlemærke. Det er Jesus, som i fristelsens øjeblik minder Djævelen om, at der står skrevet: ´Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund.´ Så ved vi det! Det gælder blot om, at finde madpakken (Bibelen) frem og indtag et måltid, stort eller lille. Det vigtigste er, at det bliver indtaget. I andagten i dag - vil vi minde hinanden om 4 bibelord, som har det samme kapitel og vers, bibelord, som er brugbare i hverdagens strid.

 

 

I Ords. 4,4 har vi det tredje vigtige pejlemærke. ”Lad dit hjerte gribe om mine ord”. Det er Guds store opfordring til os. Han ved, at tankerne kan blive trukket rundt i manegen og til sidst gå i selvsving. Da er det godt, at lade hjertet og ikke fornuften for det sidste ord. Alt for ofte blander fornuften sig, hvor Guds ord skulle stå alene. Det må vi huske næste gang vi skal tage en beslutning og tvivlen dukker op, da må vi løfte ordets sværd og bruge det over for mismod, bekymringer, frygt og ubeslutsomhed. Et ord kan som intet andet klargøre en sag, fordi ordet stammer fra Guds hjerte, så lad ordet fra Gud gå fra hjerte til hjerte. Det er det skabt til.

 

 

Det fjerde vigtige pejlemærke finder vi i 1. Johs. 4,4, og det er værd at lægge mærke til. Her står der sort på hvidt, at ”at vi er af Gud, og at vi har sejret over fjenden, fordi han, der er i os, er større end han, der er i verden.” Hurra, hurra. Halleluja, halleluja. Det betyder, at vi med frimodighed kan løfte vore hoveder og regne med Guds kraft i os. Og det har vi grund til at blive belært om igen og igen, når ånderne i denne verden gang på gang prøver at stikke en kæp i hjulet på os for at få os til at opgive. Mange selvmord blev konsekvensen af mindreværd og tankernes kredsen om det. I Japan f.eks. - begår mere end 30.000 mennesker selvmord om året. Uhyggeligt!

 

 

Lad os lære disse 4 grundpiller for livet udenad og lad os give dem videre. Hvordan skal vi huske dem? Ja, vi har 4 verdenshjørner, 4 årstider, 4 evangelister og 4 store profeter. Og så var det: Galaterbrevet, Mattæus evangeliet, Ordsprogene og Johannes´ første brev. Så er den hjemme.

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
''Tag tid til at bede''

Sang med Linnea Dam Ebbesen og Thomas Kallehave Kristensen.
Tekst af Anna Jonnasen og melodi af Thomas Kallehave Kristensen.


 


 

   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Maj 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
18 
 
 
 
 
19 
20 
21 
22 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002