FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. april 2017 - Palmesøndag! ! !

Klik her hen til Dagens Ord Andagt i nyt design.
Websitet tilpasser sig alle skærmstørrelser.
SmartPhones, tablets, bærbare, monitorer og SmartTV.Folkefest i Jerusalem


 

Matt. 21,5: ” Sig til Zions datter: ´Se, din konge kommer til dig, sagtmodig og ridende på et æsel.´”

 

Det må have været lidt af en folkefest den dag, hvor Jesus kommer ridende på et æsel. Mange mennesker følger optoget med begejstring og hyldestråb, for det er kongen, der kommer. Nogle breder deres kapper ud på vejen og vifter med palmeblade. Det hele er et festligt optog og bliver da også opfattet som sådan af de fleste.

 

Der bliver råbt: ”Hosianne Davids søn! velsignet være han, som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det højeste!” Jo, man er klar over, hvem æresgæsten er og giver ham den hyldest, han fortjener. Også børnene er ivrige med at hylde ham.

 

Palmesøndags budskab er også henvendt til os. Vi kan hver dag få lov til at opleve kongernes konge komme os nær igennem bibellæsning, bøn og kirkegang, ja, endnu flere steder, for Jesus gør jo sit indtog dér, hvor der er åbne hjerter.

 

Der er kun én hage ved den tids palmesøndag, og det er at betragte en flok ypperstepræster og farisæere, som er dybt forarget og fornærmet (Matt. 21,15) over alt det, der sker på Tempelpladsen. De tåler ikke børnenes sang og de utallige mirakler, som Jesus ikke kan lade være med at udføre. Han er jo optogets hovedperson og bruger sin tid til at lindre, hvor der er behov.

 

De fleste glæder sig med de involverede, men farisæerne kan ikke glæde sig, de bliver i stedet fyldt med vrede, og siger de berømte ord til Jesus: ”Hører du ikke, hvad børnene siger?” ”Jo”, svarer Jesus stille og roligt og håber, han kan fange deres hjerter, ”men har I aldrig læst de ord: ´Af spædes og diendes mund har du beredt dig lovsang.´ ” Med andre ord, det er helt i orden med børnenes lovsang. De opfylder faktisk med deres begejstring et profetisk ord.

 

Her står de så, de kloge hoveder, farisæerne og de skriftkloge, ansigt til ansigt med Himlens konge. De kunne have talt ud med ham, ladet ham udøve sjælesorg for hver enkelt, men det eneste, de kan opbyde er vrede, kritik og fornærmethed over det, der sker. Vrede og fornærmethed er et dårligt udgangspunkt, for det svækker synet.

 

De ser da heller ikke Jesus som tilværelsens midtpunkt. Han er nærmest i vejen for dem.  Til sidst indser Jesus, at han lige så godt kan gå sin vej. Åh, hvor tragisk. I øjenhøjde med verdens frelser, og så ikke få noget ud af det. Det er lige før, man kan græde, for Palmesøndags tragedie gentager sig også i dag, hvor fornærmethed, kritik og vrede kan stille sig i vejen for et positivt møde med Jesus.

 

Men vi vil til sidst opholde os ved Palmesøndags triumf. Her findes den virkelige glæde, at der bliver sagt til enhver: ”SE, din konge kommer til dig!” Han møder os som ven og konge, når vi ønsker det. Lad os hylde ham som vor konge i dag.

 

Her er han, som vil favne

dig med sin kærlighed;

her er han, som vil gavne

dig med sin blodig´ sved.

                            Kingo


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship LovsangHallelujah, Your Love Makes Me Sing

Med Brenton Brown og der under en version med Phillips, Craig & Dean


 

 

 

    

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 April 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
13 
 
 
 
 
 
14 
15 
16 
17 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002