FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. marts 2017! ! !

Klik her hen til Dagens Ord Andagt i nyt design.
Websitet tilpasser sig alle skærmstørrelser.
SmartPhones, tablets, bærbare, monitorer og SmartTV.Jesu brug af Davids salmer


 

Sal. 31,6: ”I dine hænder befaler jeg min ånd.”

 

Davids salmer er unikke. Der er én, som har sagt, at de er grønne græsgange.  Salmernes bøger er ét af bibelens mest elskede skrifter, fordi der er så mange følelser knyttet til dem.

 

Der er sorg, savn, trøst, glæde og masser af opmuntringer. Ja, man kunne godt sige at salmernes bog er en lille bibel i den store Bibel. Den er en evig kilde til trøst og opmuntring.

 

For år tilbage læste jeg meget i salmerne (det gør jeg nu stadig) på grund af en smerte i kroppen. En tidlig morgen begyndte jeg på salme 116, og da jeg kom til vers syv åndede Gud på verset, så det fik personlig adresse. Der stod: ”Min sjæl, vend tilbage til din ro, for Herren har gjort vel imod dig. ”

 

Jeg faldt virkelig til ro, for det gik op for mig, at salmisten peger på evangeliet ”Han har gjort vel imod dig”. Det betyder, at Jesus på korset har gjort alt for at skænke os frelse – intet mangler – alt er gjort. Det er fuldbragt. Godt, at Gud på en særlig måde kan åbne skrifterne for os.

 

I 1992 mistede jeg min svigerinde, som kun blev 44 år. Ved hendes sygeleje bad hun mig læse Salme 23, men da jeg havde læst linjen ”Skal jeg end vandre i dødsskyggens dal, jeg frygter ej ondt” gik jeg stå, følelserne overvældede mig. Det så min svigerinde og lige så roligt fortsatte hun: ”Din kæp og din stav er min trøst.” Herefter fik jeg overskud til at læse resten af salmen.

 

Senere bad hun mig læse salme 119. Jeg tøvede lidt og sagde, at den var meget lang (176 vers). Frimodigt sagde hun: ”Læs det hele!” Og derved blev det, for det bedste var ikke for langt. Vi kunne jo så spørger hinanden: ”Har vi tid til at læse Salme 119, midt i vor travlhed?” Min svigerinde havde, og så var hendes tid så kostbar. Hun døde en uge senere.

 

Jesus følte sig hjemme i Davids salmer. Flere salmer rummer profetiske budskaber om hans liv. I Salme 22 møder vi det flere gange. Lad os læse et par stykker: ”De har gennem boret mine hænder og fødder.” og ”Mine klæder deler de imellem sig, om kjortelen kaster de lod.” Jo, Jesus vidste godt, hvad der skulle ske - ud fra salmerne og Helligåndens vidnesbyrd.

 

Selv har Jesus utvivlsomt benyttet sig meget af Davids salmer. Han kendte kerneindholdet af dem, og da han var mest forpint og hjælpeløs måtte han citere dem: ”Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig.” Sal. 22,1 (Matt. 27,46). ”Fader i dine hænder befaler jeg min ånd.” Sal. 31,6 (Luk. 23,46)

 

Når Jesus anvendte salmernes ordlyd i vanskelige situationer, hvor meget mere må vi så ikke gøre det, når ordlyden præcis beskriver den situation, vi befinder os i.

 

Lad os tage tid til Davids salmer, midt i en tid, hvor vore kommunikationsmidler er blevet en slags centrifuge, der ligefrem slynger os bort fra os selv. Vi trænger til et modtræk, noget midtpunkts samlende; det har vi i Davids salmer, for i dem finder vi os selv – og ikke mindst Gud.

 

I forbindelse med den aktuelle højesteretssag den 16. marts, hvor syv dommere skal tage stilling det kønsneutrale ægteskab i folkekirken, en sag, som er rejst af over 300 borgere, er det nødvendigt med et våbenarsenal. Det finder vi bl.a. i Davids salmer.

 

Lad mig nævne et par stykker, som har været mig til personlig trøst og opbyggelse.

 

”Du hævdede min ret og min sag, du sad på tronen som retfærdsdommer.” Sal.9,5

”Skaf mig ret, Gud, før min sag mod troløse mennesker, red mig fra bedragerne, fra dem, der øver uret! For du Gud er mit værn … Send dit lys og din sandhed, de skal lede mig”. Sal. 43, vers 1, 2 og 3.

 

Thi når vor sjæl er i Guds hånd,

Guds  ord i mund og hjerte,

da brister for os alle bånd,

som pine kan og smerte,

da åbner sig som aldrig før,

Guds-rigets port, Guds-husets dør

og livets kilder alle.

 

           3. vers af Grundtvigs salme

            ”Han, som har hjulpet hidindtil”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Guds fred er glæden i dit sind

Tekst: Holger Lissner. Melodi: Thomas Kallehave Kristensen.
Klik her hen til webside med lovsangen og sangteksten

 
 


 

 
   

Thomas Kallehave Kristensen oplyser:

"Jeg kender kun livet ved at kende Gud. Jeg kender kun mig selv og min fremtid ved at kende Gud. Jeg kender kun til stor værdi og evig fred ved at kende min store Gud. Jeg har søgt efter fred og frihed mange steder her på jord, men intet får mit hjerte til at bryde ud i jubelkor som glæden ved at kende Gud. Må det også blive en sandhed for dig!"  

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Marts 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002