FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. december

Brug troens blik og hold stand


... så skal du se Herrens frelse, for Gud har al magten i himlen og på jorden.

 

Josua 2,11: ”For jeres Gud er Gud oppe i Himmelen og nede på jorden.”

 

Det hænder, at man synes, Gud vender tingene på hovedet. Det fremgår bl.a. af afsnittet i Josuas bog om de to spejdere og Rahab. Sidstnævnte er ikke blandt Guds bedste børn – og så alligevel bliver hun stammoder til Jesus. Hos Mattæus står der i 1,5: ”Salmon blev med Rahab far til Boaz. Boaz blev med Rut far til Obed. Obed blev far til Isaj og Isaj til kong David.”

 

Jo, den er god nok. Skøgen Rahab bliver en del af Jesu slægtsregister. Hvis vi skulle have ordnet tingene, ville vi nok aldrig have ladet en skøge indgå i et kongeligt slægtsregister, men Gud har råd til det, for han ser Rahabs fantastiske tros-egenskaber.

 

I stedet for at modarbejde de to fremmede spejdere, viser hun en fantastisk forståelse for dem, fordi hun ser, at de tilhører en levende Gud. Hun er klar over, at ingen kan modstå deres Gud. Ja, hendes vidnesbyrd stråler af frimodighed og tro:

 

”Vi har hørt, hvorledes Herren lod vandet i det røde Hav tørre bort foran jer, da I drog ud af Egypten, og hvad I gjorde ved de to amoriterkonger på den anden side af Jordan, Sihon og Og, på hvem i lagde band. Da vi hørte det blev vi slagne af rædsel og tabte alle modet over for jer; for Herren jeres Gud er Gud oppe i Himlen og nede på jorden.”

 

Rahab havde troens ånd, og hun var stærk på flere måder, hun hjalp nemlig også de to spejdere ud af byen ved at fire dem ned fra bymuren. Jo, en stærk kvinde, men hendes styrke var først og fremmest troens blik. Hun kunne have sagt: ” Jeg stoler fuld og fast på jeres Gud, som er levende og skabende, fuld af omsorg, magt og opfindsomhed. Han har magt til at give mig alt det, som jeg trænger til.”

 

Senere blev Rahab og hendes familie også reddet af den israelske hær, som ubønhørligt trådte alt det ned, som stod i vejen, men Rahab blev reddet på grund af hendes indstilling til den levende Gud.

 

Vi kan lære meget af troens mænd og troens kvinder. De er lavet af et helt andet materiale end folk er flest. Moses kunne sige: ”Hold blot stand, så skal I se herrens frelse” og Rahab kunne sige: ”Gud er Gud i himmelen og på jorden.” Vi kunne jo sammenfatte en trosartikel, som er værd at efterfølge:

 

Frygt ikke, hold blot stand, så skal I se Herrens frelse, for han har al magten i Himmelen og på jorden”.

 

Både Moses, Josua, Caleb og Rahab erfarede det – og vi kan også erfare det, hvis vi med troens blik rækker vore tomme hænder op imod vor himmelske far, som fortsat er på tronen.

 

Hvo vil da frygte? Med kraft han beskytter sit rige

lad end al verden med vold og med list det bekrige,

hvad han har bygt,

står på en klippe så trygt;

fjenden med skam må bortvige.

                           2.vers af nr. 355 i DDS

                               skrevet af H.Kampmann
Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGod Andagts Jul

Redemption Song

Med Mikeschair

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002