FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. december* Adventssøndag * 2. søndag i advent * 

I dag er vi nået til 2. søndag i advent, som er indledningen til en dejlig tid med lys og farver og ikke mindst forventning. Vi ser frem til julen, vi forbereder os til julen og håber på nogle gode dage op til jul, hvor vi kan forberede sind og tanker på, at evangeliet er lige nyt hvert år.

 

Adventstiden er både en glædens og en taknemmelighedens tid. Vi kan glæde os over evangeliets storhed - og takke for gode kår - og almindelige hverdage, som alt sammen er gode gaver. 

 

Den største glæde i denne tid er lyset fra evangeliet. Det er ligesom det får en ekstra glans her i adventstiden, hvor vi venter på den store højtid, julen. Jo, der er noget at glæde sig over i denne tid, trods de mørke meldinger, vi får gennem medierne. Vi må glæde os over livet og sige tak for hver eneste dag.

 

Adventstiden er en gammel kristen tradition. Meningen med advent var, at man i denne periode skulle forberede sig åndeligt til juleevangeliets budskab om herrens komme, at fejre Jesu Kristi fødselsdag.

 

Advent -  "Adventus Domini" som betyder "Herrens komme", er de fire søndage der er i tiden før den 25. december.

Bemærk vores eventyr om "Adventskransen".
Stemmen udefra


 

Luk. 2,10:"Frygt ikke; thi se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. Thi i dag er der født jer en frelser i Davids by."

 

Jeg har en god bog, hvor forfatteren levende fortæller om den begejstring, der blev i mange hjem, da de under besættelsen hørte "stemmen fra London". "Vi skruede og skruede på vore gamle trelampers radio for at få et sandhedens ord midt i mørket.

 

Aldrig glemmer vi den dag, det endelig rygtedes, at London havde kaldt Danmark. En dansk stemme fra London var en nat gået gennem spærringen og mørklægning ind til en åben højtaler, hvor ulykkelige sind sad og lyttede. Vi hørte "London kalder Danmark". Meget mere blev der ikke til den første aften, men jeg er ikke spor flov over at indrømme, at vi faldt hinanden om halsen og græd. På et senere tidspunkt fik vi fra London - via "stemmen udefra" - vort livs største gave - nyheden om Tysklands nederlag."

 

Ja, sådan kan et vidne fortælle om "Stemmen udefra", der holdt modet oppe hos en befolkning, der var besat. En stemme, der slap glæden løs. Hans intense oplevelse kan godt give stof til eftertanke.

 

Hvad med stemmen fra Himlen: "Se, jeg forkynder jer en stor glæde..."? Er vi lige så begejstrede for den. Englens fantastiske fredsbudskab til en menneskeslægt, som den onde prøver at holde fangen i mørke.

 

Én af vore gode digtere skriver: "Mellem alle verdens røster, din er ene den, som trøster, led os i dit hyrdespor."

 

"Stemmen udefra" lyder stadig. Tak og lov. Vi kan i tage vor bibel frem og "lytte til den". Lad os flittigt udnytte det her i adventstiden.

 

Kol. 1,13: "Han friede os ud af mørkets magt og førte os over i sin elskede Søns rige"

 

Ja, her har vi et budskab, som virkelig er værd at lytte til. Lad os bevæges af det og glæde os over det, som om vi hørte sætningen for første gang.

 

Vi vil til sidst læse (og evt. synge) Vilhelm Gregersens dejlige ord:

 

O, kom til os alle.

du højtidens drot,

om lokken er gylden,

om håret er gråt!

Udbred dine hænder,

mens lysene brænder,

og skænk os din fred,

thi evig, ja evig er glæden,

når du følger med.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGlædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002