FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. november


Hvor er dit men ?


 

Sl.11,3: "Når selv grundpillerne styrter, hvad gør den retfærdige da?"

 

Hvad gør vi når "filmen knækker" - "kæden hopper af", når man føler at tingene ser uoverskuelige ud. Der er måske svigt på hjemmefronten, økonomiske problemer - eller frygt for vold og terror.

 

Kong David oplevede flere gange forskellige problemer - herunder at være truet på livet. Han skriver: "Når selv grundpillerne styrter, hvad gør den retfærdige da?" David måtte forlade sin sikre borg i Jerusalem, fordi hans førstefødte Absalom og svigerfaderen Saul stræbte ham efter livet.

 

Gribende er beretningen om hans flugt og ophold ud i ørkenen, hvor han må skjule sig for sin søn og sin svigerfar. Men ude i ørkenen finder han sin Gud, og det inspirerer David til at skrive salmer, hvor han bl.a. beskriver sin forfærdelige situation.

 

Men der er også et "men" i salmerne, og det er dette "men", der har givet salmerne deres rige indhold.

 

Sl.9.8,10-11: "Men Herren troner evindelig, han rejste sin trone til dom.... Herren blev de fortryktes tilflugt, en tilflugt i trængselstider; og de stoler på dig, de, som kender dit navn, for du svigted ej dem, der søgte dig."

Sal.31,15: "Men, Herre, jeg stoler på dig; jeg siger: Du er min Gud, mine tider er i din hånd. Red mig fra mine fjenders hånd, fra dem, der forfølger mig, lad dit ansigt lyse over din tjener, frels mig i din miskundhed."

Sl.33,18: "Men Herrens øje ser til gudfrygtige, til dem, der håber på nåden for at fri deres sjæl fra døden og holde dem i live i hungerens tid. På Herren bier vor sjæl, han er vor hjælp og vort skjold, for vort hjerte glæder sig i ham, og vi stoler på hans hellige navn.

Sl.59,17: "Men jeg vil synge om din styrke, juble hver morgen over din nåde; for du blev mig et værn, en tilflugt på nødens dag.

Sl. 73,28: "Men at leve Gud nær er min lykke, min lid har jeg sat til den Herre Herren, at jeg kan vidne om alle dine gerninger."

Sl. 86,15: "Men Herre, du er en barmhjertig og nådig Gud, langmodig og rig på nåde og sandhed. Vend dig til mig og vær mig nådig, giv din tjener din styrke, frels din tjenerindes søn. Und mig et tegn på din godhed, så mine fjender med skamme må se, at du, o Herre, hjælper og trøster mig!"

Sl. 103,11 Men så højt som Himlen er over jorden, er hans miskundhed stor over dem, der frygter ham.. Så langt som østen er fra vesten, har han fjernet vore synder fra os. Som en far forbarmer sig over sine børn, forbarmer Herren sig over dem, der frygter ham."

 

Ja, vi kunne fortsætte i Salmernes rige skatkammer og finde flere af Davids  "men"-er, men dette må være tilstrækkeligt. David klyngede sig til Gud og oplevede til sidst at blive indsat igen som konge i Jerusalem.

 

Så er spørgsmålet, hvor sætter vi vores "men". Sætter vi det før eller efter Guds mening?

 

Nogle siger: "Bibelen er en god og rigtig bog, men min situation er håbløs, jeg magter det ikke".

Andre siger: "Bibelen er en god og rigtig bog, mine problemer er store, men med mig er min Gud."

 

To "men"-er! Hvad blev vores "men"? Hvor er dit men ?

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHerre lad mig gribes af din nåde

Fra lovsangs cd'en: Når hjerte møder hjerte
Tekst og melodi: Steffen Øhrstrøm
Solist: Heidi Bisgaard


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002