FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
9. januar


Hold fast i profetierne, Guds løfter om fremtiden


 

Jeremias kap. 23 vers 5 og 18:

Der skal komme dage, siger Herren, da jeg lader en retfærdig spire fremstå af Davids slægt. Han skal være konge med indsigt og øve ret og retfærdighed Herren vor retfærdighed. Men hvem står i Herrens råd og ser og hører hans ord? Hvem lytter til mit ord og hører efter?

 

Det er altid særdeles opmuntrende, at læse om profetierne, der varsler Jesu komme. Der skulle være ca. 300 af slagsen, nedskrevet hundreder af år før Jesus blev født.

Mange jøder havde læst dem og holdt fast i dem, så for dem blev det ikke nogen overraskelse, at ”Jesus nedsteg til vor skrøbelighed.” - Jeremias havde profetens blik. Han så, at der skulle komme dage, hvor en retfærdig spire ville skyde op og være lyset for tid og evighed.

Profeten Esajas så det også: Han profeterede, Esajas kap. 11 vers 1-5:

Der vil komme et rodskud fra Isajs stub, et nyt skud på Davids stamtræ. Herrens Ånd hviler over ham og giver ham visdom, indsigt, karakterstyrke, kundskab og gudsfrygt. Han lever og ånder for at gøre Herrens vilje. Han bedømmer aldrig en sag blot på grundlag af, hvad han ser og hører. 4Han forsvarer fattiges rettigheder og dømmer de svage retfærdigt. Han sætter voldsmænd til vægs med et visdomsord, tilintetgør de onde med et åndepust. Han bærer ret adfærd som bælte om sit liv, klæder sig i trofasthed og sandhed.


Herlig læsning. Og nu er det sket. Jesus er født, og han blev som Esajas siger et andet sted: En underfuld Rådgiver, vældig Gud, Evighedsfader og fredsfyrste – herredømmet hviler på hans skuldre.

”Se, dage skal komme”, sagde de gamle profeter samstemmende. Og profetierne gik i opfyldelse. Selv Herodes den Store, som ellers var en despot, fik tjek på profetien, men han hadede dem, for de fortalte om sandheden. Men, han måtte bøje sig for profetiens ord hos, Mika kap. 5 vers 1

Du Betlehem, Efrata, du er lille blandt Judas slægter. Fra dig skal der udgå én, som skal være hersker i Israel; hans udspring er i fortiden, i ældgamle dage.

Se, se dage skal komme” lyder også i dag for det enkelte menneske. Se dage skal komme hvor profetiens ord går i opfyldelse. Sådan talte Jeremias, Esajas, Mika, David og mange flere. De så, at der skulle tændes et lys i det fjerne – og nu er det tændt. Vi må også være frimodige og sige, stående på Guds løfter, ”se, dage skal komme, hvor du vil blive velsignet.” Vi har jo Guds løfter for det. f.eks. Esajas kap. 41 vers 13:

Jeg griber din hånd og siger til dig, frygt kun ikke, jeg er din hjælper.


Mattæus kap. 7 vers 24-29:

Enhver, som lytter til mine ord og handler på dem, ligner en, der var så fornuftig at bygge sit hus på klippegrund. Selv da regnen styrtede ned, floden gik over sine bredder, og stormvindene slog imod huset, styrtede det ikke sammen, for det stod på klippegrund. Enhver, som lytter til mine ord, men ikke handler på dem, ligner en, der var så tåbelig at bygge sit hus på sandgrund. Da regnen styrtede ned, floden gik over sine bredder, og stormvindene slog imod huset, faldt det sammen med et brag, og alt blev ødelagt.« Da Jesus holdt op med at tale, var de mange mennesker overvældet af forundring over hans undervisning. Han talte nemlig med stor autoritet – og ikke som de skriftlærde.


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

   

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002