FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. juli 2014


Stol på Guds nåde og trofasthed.


 

Sl. 89,3: “For du har sagt: ´En evig bygning er nåden!´. I himlen har du grundfæstet din trofasthed.

 

Der er flere bjergtoppe inden for Davids salmeverdenen. Salmer, som vi kan vende tilbage til igen og igen.

 

Vi har den dejlige hyrdesalme (23)

og den smukke omsorgssalme (121).

Martin Luthers salme (118), som han ifølge traditionen læste og bad natten før, han skulle stilles til regnskab for sin tro under rigsdagen i Worms.

Vi har salme 103, som er meget citeret på grund af dens rige indhold af tro og trøst.

Vi har salme 22, som er en profetisk salme om Jesus.

Vi kunne nævne salme 36, som inspirerede B.S. Ingemann til at skrive “Til himlene rækker din miskundhed Gud.” Ja, vi kunne nævne mange flere.

Men her vil jeg gøre opmærksom på salme 89, som for mig er en af de rigtig gode.

 

I salme 89 giver David os en kraftig lektie i at stole på Guds løfter, selv om omgivelserne kan være lidt broget. Vi kan lære meget af David i denne salme. Hans verden er sunket i grus, kongedømmet er taget fra ham og folket lider, men alligevel holder han fast i Guds løfter. Utrætteligt holder han det, som Gud har sagt, op for Guds ansigt, og en sådan tro kan Gud ikke overse. Han registrerer og reagerer. “Du har sagt”, siger David henvendt til Gud, “en evig bygning er nåden”.

 

Netop ovennævnte minder om patriarken Jakob, der også i en bestemt situation siger til Gud: “Du har selv sagt”. Det er et godt udgangspunkt for at komme videre i livet.

 

“Du har en arm med vælde, din hånd er stærk, din højre løftet”, “Herre, din trofasthed og nåde omgiver dig. Du mestrer havets overmod, når bølgerne bruser, stiller du dem”, er nogle af Davids klare formuleringer. Han mindes dengang, han blev salvet, og om det profetiske i hans slægt, at der engang skal fødes en virkelig konge, hvis herredømme aldrig skal forgå, men bestå, for “min nåde tager jeg ikke fra ham, min trofasthed svigter jeg ikke, jeg bryder ikke min pagt”.

 

Guds nåde og trofasthed er den klare melding David giver os igennem salme 89, og det er jo også Bibelens budskab i en nøddeskal. Lad os holde fast i det, når bølgerne skvulper ind over vort livsskib.

 

Løfterne kan ikke svige,

nej, de står evigt fast.

Jesus hvert ord  har beseglet,

dengang hans hjerte brast

Kor: Himmel og jord kan brænde

bjerge og hav få ende;

men den, som tror, skal kende;

løfterne rokkes ej

                        Lewi Petrus


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOvercomer

med og af Mandisa


 

 


 


 

 
   

Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679Juli 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
27 
 
28 
29 
30 
31 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002