FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. december

2. søndag i Advent.


 

I dag er vi nået til 2. søndag i advent, som er indledningen til en dejlig tid med lys og farver og ikke mindst forventning.

 

Vi ser frem til julen, vi forbereder os til julen og håber på nogle gode dage op til jul, hvor vi kan forberede sind og tanker på, at evangeliet er lige nyt hvert år.

 

Adventstiden er både en glædens og en taknemmelighedens tid. Vi kan glæde os over evangeliets storhed - og takke for gode kår - og almindelige hverdage, som alt sammen er gode gaver. 

 

Den største glæde i denne tid er lyset fra evangeliet. Det er ligesom det får en ekstra glans her i adventstiden, hvor vi venter på den store højtid, julen. Jo, der er noget at glæde sig over i denne tid, trods de mørke meldinger, vi får gennem medierne. Vi må glæde os over livet og sige tak for hver eneste dag.

 

Adventstiden er en gammel kristen tradition. Meningen med advent var - og er vel stadig, at man i denne periode skulle/skal forberede sig åndeligt til juleevangeliets budskab om herrens komme, at fejre Jesu Kristi fødselsdag.

 

Advent -  "Adventus Domini" som betyder "Herrens komme", er de fire søndage der er i tiden før den 25. december.
Fat mod, jeres hjerte være stærkt


 

Sal. 31,15: ”Men, Herre, jeg stoler på dig; jeg siger: Du er min Gud.”

 

Davids salmer er unikke. Ud fra sin faste tillid til Gud formår han at anslå mange forskellige strenge, som rammer lige i hjertekulen. Ingen kan føle sig udenfor – ordene er så fyldt med energi, profeti og hjertevarme, at man må bøje sig.

 

Salmisten føler sig truet. Han føler, at fjenderne kredser omkring ham og ønsker ham alt ondt. Han ved også, hvorfra fjendernes inspiration kommer. Rent ud siger han, at Gud hader de mennesker, som holder sig til løgneguder, for frækt og med foragt angriber de alle de mennesker, som ønsker at have Guds lov i hjerterne. Og det gør David.

 

Tre gange siger han i salmen: ”Jeg stoler på Gud” (vers 1,7 og 15) og to gange siger han: ”Jeg befinder mig i din hånd” (6 og 16). I den forbindelse jubler og glæder han sig over Guds trofasthed og barmhjertighed. Han ved, at Gud har hørt hans råb og set til hans nød.

 

David kæmper troens kamp og beder om, at han ikke må blive til skamme. For hans ærinde er alvorlig ment. Han beder om Guds suveræne indgreb, som vil komme, for Gud gemmer sin godhed til dem, der frygter hans navn. Og Gud vil gøre det klart for alle, at han fortsat er på tronen og styrer alt (vers 20).

 

I den forbindelse kan jeg ikke lade være med at tænke på den måde regeringen, vore otte biskopper og specielt forhenværende kirkeminister Manu Sareen fik listet en falsk lov ind i vores kirke. Frækt og med hovmod tromlede man en lov igennem, som slet ikke kan finde klangbund i Bibelen.

 

Vi må aldrig glemme, at Gud er rettens Gud. Han vil få det sidste ord – også dér, hvor man lyttede til falske guder og satte sig op imod Guds forordninger.

 

Derfor kan vi godt tage mod Davids råd mod slutningen af i sin herlige kampsalme:

 

Fat mod, jeres hjerte være stærkt, alle I, som venter på Herren.

 

Personligt klynger jeg mig til to herlige Bibelord i denne sag:

 

Sal.9,5: ”Du hævdede min ret og min sag, du sad på tronen som retfærds dommer.”

 

Amos 5,24: ”Nej, ret skal vælde frem som vand og retfærd som en svulmende bæk.”

 

Guds ord står til troende.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkSomebody's Angel

Mandisa synger med en opfordring til, at vi bør hjælpe mennesker i nødService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002