FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. november


Hvad man i barndommen nemmer…


 

5. Mos. 6,7: ”Og du skal indprente dine børn dem og tale om dem, både når du sidder i dit hus, og når du vandrer på vejen, både når du lægger dig, og når du står op.”

 

Ovennævnte bibelvers er ofte anvendt, når man diskuterer børns indlæring. Det var magtpåliggende for Moses at indskærpe forældrenes forpligtelser overfor børnene, som i en tidlig alder skulle lære budene at kende.

 

Også dengang kendte man den uskrevne lov, der siger: ”hvad man i barndommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer.” Børnene skulle først og fremmest undervises og oplæres i Guds lov. Det ville de have gavn af resten af livet.

 

Forleden aften omtalte vi i vores bibelkreds de mennesker, som ud fra et fængselsophold alligevel formåede at holde modet oppe og oven i købet nedskrive opmuntrende ord til mennesker uden for fængslet. Hovedemnet var Paulus, der fra fængslet i Rom skrev flere opmuntrende breve, bl.a. Filipperbrevet, hvori det lyder: ”Glæd jer altid i Herren, jeg siger glæd jer”.

 

Endvidere nævnte vi John Bunyan, som under sit fængselsophold skrev klassikeren ”Pilgrimsvandringen”, Leonora Christina, som under sit ophold på Blåtårn skrev ”Et jammersminde” og Johannes, som på Patmos skrev ”Åbenbaringsbogen.”

 

Endvidere berørte vi statsmanden Griffenfeld, som ved flid arbejdede sig op til at blive kongens rigskansler. Kongens far, Kristian den femte havde godt nok sagt: ”Gør en stor mand ud af ham, men gør det langsomt.” Desværre fulgte Frederik den tredje ikke faderens råd, og det fik konsekvenser. Griffenfeld udnyttede sin magt og satte sig i al hemmelighed i forbindelse med Frankrig, som var Danmarks fjende. Det blev opdaget, og Griffenfeld blev dømt til døden.

 

På henrettelsdagen måtte Griffenfeld knæle og afvente bødlens hug. Men i sidste øjeblik blev han benådet. En general råbte: ”Holdt! Der er pardon!” Straffen blev nu ændret til livvarigt fængsel på Munkholm i Norge. Det blev til i alt 22 år.

 

Episoden ændrede fuldstændig Griffenfelds liv. Fra en magtsyg person blev han nu forvandlet til en angrende og ydmyg person. På fængselsruden ridsede han med en diamant sit korte manifest:

 

Da verden blev mig for vred,

da lærte jeg at kende

for alvor først min Gud,

mig selv, min ven, min fjende,

min fjende var mig gram,

min ven var svigefuld,

jeg selv var skrøbelig,

Gud blev alene huld.

 

Det var i den forbindelse, at en fra bibelkredsen citerede verset, for det havde hun lært i sin skoletid. Det var også dengang man lærte salmevers, som mange i den ældre generation, nu har megen nytte af at vende tilbage til. Jo, det er sandt: ”Hvad man i barndommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Tak Gud for denne lyse dag

Tekst af Inge Schrøder-Hansen og musikken er af Martin G. Schneider.


 


 

   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2017. Vælg dato:

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002