FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. oktober

Guds beslutninger bliver gennemført


 

Job 5,8-13: ”Men jeg vil søge ind til Gud og lægge min sag frem for ham, som gør store ting, der ikke kan udforskes og undere, der ikke kan tælles….Han ophøjer de ydmyge og bringer de sørgende i sikkerhed. Han krydser de snediges planer, så det, de sætter i værk ikke lykkes. Han fanger de vise i deres snedighed, og de listiges planlægning viser sig forhastet.

 

Jobs bog er desværre ikke den mest citerede af Bibelens bøger, men det vil jeg råde lidt bod på, for der findes så meget godt stof, som vi kan udnytte, f.eks. er ovennævnte bibelvers en god manual for enhver kristen.

 

Her står præcis det, som vi har brug for, når vi strider troens gode strid. Vi får det gode råd at søge ind til Gud og lægge vor sag frem for ham, for han formår at udføre undere på alle fronter. Derudover krydser han de snediges planer ved at fremme sine egne planer. Tak og lov for det.

 

Nu kan vi således vi roligt fremlægge vore planer, vel vidende, at ingen formår at sætte Guds ord ud af kraft, hverken fyrster, konger eller plovjern, der vil pløje Guds planer ned.

 

I Job 8,5-6 står der: ”Så søg nu hen til Gud og bed hans almagt om nåde! Såfremt du er ren og oprigtig, ja, da vil han våge over dig og genrejse din retfærds bolig. Da vil din fortid synes ringe, men din fremtid stor.

 

Også her er der stor trøst at hente. Igen opfordres der til at søge ind til Gud og bede om nåde. Og forsøger vi at leve rene og retskafne sammen med Gud, vil han våge over os og genrejse det faldne mod.

 

Et andet godt ord hos Job finder vi i Kap. 15 vers 11: ”Er Guds ord dig for lidt, det ord, han mildelig talede til dig?”

 

Det ord har altid talt til mig, når jeg er stødt på det, for her står der jo præcis det, som er vores problem. Vi fik ”et ord at gå på” fra Gud, men som tiden gik, overtog bekymringer og betænkeligheder ordets plads. Hans ord blev ikke det, det skulle være, nemlig en ”lygte for min fod og lys på min sti”.

 

I kap. 19,25 har vi nogle opmuntrende ord, som taler for sig selv: ”Men jeg ved, at min løser lever, over støver vil en forsvarer stå frem.” Jesus lever, og han vil være vor barmhjertige forsvarer i liv og i død.

 

Og mod bogens slutninger står der:

 

”Nu ved jeg, at du formår alt, intet af det, som du har besluttet, er umuligt for dig.” (Job. 42,2)

 

Herligt at vide, at det, som Gud har besluttet, formår han også at gennemføre, fordi alle muligheder og al magt står til hans rådighed. Lad os blive trøstet og styrket af disse ord fra Jobs bog.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Bevæg Os

Lovsang med billeder fra WorkCamp 2015.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002