FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. marts 2017Indtag Guds medicin


 

Matt. 4,4: Mennesket lever ikke af brød alene, men af hvert ord, som udgår af Guds mund.”

 

Ovennævnte bibelvers er hentet fra det store opgør mellem lys og mørke i ørkensandet. Det er Jesus, som har mødt Djævelen, der på sin snedige måde vil prøve at fravriste Jesu ærinde. Men Jesus står fast på ordets grund, og selv om han er Guds søn er han afhængig af Guds ord.

 

Han kunne ellers godt være begyndt at parlamentere med Djævelen og have sagt, at hans fristelser var uden effekt, for han stod over for Guds søn. Men Jesus vidste, at han med Guds ord kunne jage den onde på flugt – og resultatet udeblev heller ikke. Efter at være ramt med en tretrins ordraket måtte Djævelen forsvinde.

 

Som kristen kan vi ikke klare os med mindre, selv om vi tror noget andet. Kunne Jesus ikke klare sig uden brug af Guds ord, hvor meget mindre kan vi så ikke klare os. Nej, Guds ord er et nødvendigt tilskud for at overleve.

 

Her ved forårstide har jeg frydet mig over den lille erantis, som overlever trods flere angreb af kulde og sne. Men den overlever, fordi den har indbygget frostvæske i sin stængel. Ja, hvor gennemtænkt fra Guds side. Så selv den strengeste kulde kan ikke få bugt med erantisser, når de er skudt op.

 

På samme måde har Gud givet os mulighed for at have frostvæske i os, og den værste koldfront må give op. Heraf ser vi vigtigheden af at efterkomme Jesu ord om brugen af Guds ord.

 

I lignelsen om sædemanden sammenlignes Guds ord med frø, og det er ikke tilfældigt. Ligesom frø har kraft i sig, sådan har Guds ord også en kraft i sig. Kraften skal blot frigøres, og hvordan sker så det?

 

Lad os bruge køkkenhaven som eksempel. Mange af os går snart, uden skrupler, ud i haven med frøposer i hånden - bereder jorden, sår og vander - og så går vi derfra overbeviste om, at der vil ske en vækst, for frøets kræfter vil frigøres før eller senere.

 

Den samme grundlæggende lov findes i den åndelige verden. Ethvert ord fra Bibelen er som et frø med fantastiske kræfter i sig, men kræfterne frigøres først ved såning. Bereder vi vort hjertes jordbund (sønderbrudthed og overgivelse) og bekender hans vældige løfter, da planter vi Gudsordet – og så skal Gud nok sørge for resten, for ”han våger over sit ord for at fuldbyrde det” Jer. 1,12. (Husk, vi må altid så, før vi kan høste).

 

Der er altid et tidsinterval mellem såning og den færdige plante – sådan vil der som regel også være i den åndelige verden. I den mellemliggende tid må vi så sørge for at vande det, som er sået.

 

David var god til det. I salme 56,5 kommer opfordringen: ”Med Guds hjælp skal jeg prise hans ord.” Og i hele Salme 119 er David optaget af at vande, ja, hele salmen er et stort vandingsanlæg. Læs den selv og konstater, hvordan man vander. Vi må bede, vi må tilbede og vi må lovprise. Det er alt sammen med til at vande, og så Gud i sin time kan bekræfte med tegn og undere.

 

Thi når vor sjæl er i Guds hånd,

Guds ord i mund og hjerte,

da brister for os alle bånd,

som pine kan og smerte,

da åbner sig som aldrig før

Gudsrigets port, Gudshusets dør

og livets kilder alle.

                                       Grundtvig


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Word of God Speak
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Marts 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002