FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. december


Guds ord i mund og hjerte


 

Thi når vor sjæl er i Guds hånd,

Guds ord i mund og hjerte,

da brister alle bånd,

som pine kan og smerte.

Da åbner sig som aldrig før,

Guds-rigets port, Guds-huset dør

og livets kilder alle.

 

Salmeverset er fra Grundtvigs herlige salme: ”Han, som har hjulpet hidindtil, han hjælper nok herefter.”

 

Oven for nævnte vers er et væsentlig bidrag til forståelsen af kristendommens ABC. Grundtvig har selv erfaret sandheden i ordene og er derfor ivrig efter at give dem videre. Kort sagt, så kan bekendelsen af Guds løfter åbne døre.

 

Hebræerbrevets forfatter skriver 10,23: ”Lad os urokkeligt holde fast i håbets bekendelse; for trofast er han, som gav forjættelsen.” Det er også et godt bidrag til forståelsen af Grundtvigs påstand om, at bekendelsen af Guds ord kan åbne døre.

 

Der findes utallige eksempler på mennesker som på grundlag af et enkelt løfte var i stand til at følge op med en troshandling. Det kan være som udsending til missionsmarken, inspiration til at skrive en bog, inspiration til at søge et bestemt job osv. osv. Jo, Guds ord kan på mange måder være en katalysator til bestemte handlinger.

 

Jeg husker så tydeligt en ældre kvinde, som af og til ringede til mig, fordi hun følte, at livet var så svært at håndtere. Hun var selv både syg og svækket og havde som man siger ”ondt i livet”, men Guds ord var hendes trøst. Og jeg skal sent glemme den dag, da hun begejstret sagde i telefonen: ”Jeg er så glad for det ord, som siger: ’Jeg griber din hånd og siger til dig, frygt ikke, jeg er din hjælper.’ ” Ordet havde simpelthen løst op for hendes mange bekymringer. Nu hvilede hun i, at Gud nok skulle tage sig af hende, for han havde jo selv sagt, at han vil være hendes hjælper.”

 

Vi har også det kendte eksempel med Peter, der en hel nat havde kastet garnene ud, men ikke fået det mindste, men på Jesu ord siger han: ”På dit ord vil jeg kaste garnene ud”, og vi kender alle resultatet. Peter og de andre fangede en stor mængde fisk. Peter fulgte ikke sit fiskerinstinkt og overvejede for og imod. Han fulgte et ord. Det var nok for en handling, som Gud stadfæstede og bekræftede.

 

Endnu et godt eksempel er den kongelige embedsmand, som kontakter Jesus for at få hjælp til sin syge søn. Svaret lyder kort og godt: ”Gå hjem! Din søn lever”. Faderen kunne ud fra fornuftsmæssige grunde have afvist det hele som en omgang løs snak. Men der står så herligt om manden, at han troede det ord, som Jesus havde sagt til ham og gik.

 

Herligt, herligt! Grundtvig har jo ret. Vi har lov til at bruge Guds ord og klynge os til dem, som det står i Salme 91,14: ”Da han klynger sig til mig, frier jeg ham ud – og det bliver gentaget i næste vers: I trængsel er jeg hos ham, jeg frier ham og giver ham ære”.

 

Lad os lære af Peter, den kongelige embedsmand og den ældre kvinde: Stole på Guds ord og handle på det.

 

Så Guds ord er nok for Gud. Det er jo kommet fra hans eget hjerte og alt det, der kommer derfra indeholder håb.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGlædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002