FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
7. november


Hvor meget mere vil da ikke Kristi blod


 

Hebr. 19,14: ”Hvor meget mere vil da ikke Kristi blod, fordi han i kraft af en evig ånd frembar sig selv som et lydefrit offer for Gud, rense vor samvittighed fra døde gerninger, så vi kan tjene den levende Gud.”

 

Det er særdeles inspirerende at læse Hebræerbrevet, fordi forfatterens ærinde er så direkte i sin beskrivelse af evangeliets kerne: Jesu Kristi blod.

 

Inden for Kristne kredse findes der desværre personer som ikke sympatiserer med for megen omtale af dette emne. Enkelte går oven i købet til yderligheder og kalder det for ”blodteologi”, når fællesnævneren er Jesu forsonende blod.

 

Hertil kan man med frimodighed svare: Læs Hebræerbrevet, for her møder vi en varm og sober forklaring på blodets store betydning for den enkelte kristen.

 

Forfatteren brænder for at få sit budskab ud. Det er som om han ikke kan stoppe. Blodets budskab skal videre, for det er den største pris, der nogensinde er betalt for at sætte mennesket i frihed.

 

Forleden blev jeg endnu engang opmærksom på ”den røde tråd” i Hebræerbrevet. Det var ordene ”Hvor meget mere vil da ikke Kristi blod”, der gjorde indtryk på mig. Jeg måtte læse hele kapitel 9 (og 10 med) og fik en grundig undervisning om livets største emne.

 

Tålmodigt og med overbevisning bliver vi belært om blodets betydning i den gamle pagt og den ny pagt. Og det er den nye pagts blod, Jesu Kristi blod, som kan gennemtrænge en menneskesjæl, for her oplever vi den ægte vare fra den himmelske Helligdom.

 

Jesu blod er den ny pagts retfærdighedsdragt og den klippe, vi kan stå på under alle livets forhold. Når den gamle pagts blod kunne bevirke (under den tiende plage) at holde døden for døren, så kan Jesu Kristi blod endnu mere beskytte og værne mod det, som er ondt i denne verden. Det må vi tro på. Det er i øvrigt det andet store emne som Hebræerbrevet forfatter gør opmærksom på. Læs blot slutningen af kapitel 10, hele kap.11 og begyndelsen af kap.12, Endnu en grundig undervisning, som vi må tage til os.

 

For en del år siden havde jeg kontakt med en kristen kvinde, som fortalte om sin mand, der lå for døden. Da han ligesom ikke kunne mere, sagde han: ”Jesu Kristi blod, Jesu Kristi blod, så går vi hjem.” Et stærkt vidnesbyrd om livets fundament, der holder, når alt andet brister.

 

På kirkegården ved Nr. Lyngvig kirke i Vestjylland findes der en gravsten, hvorpå der står ”PÅ BLODETS REGNING”. Tre stærke ord, som siger alt. Alt kan overføres på blodets regning, for det er betalt for det hele, da Jesus sagde: ”Det er fuldbragt!”

 

En ældre mand, som jeg besøgte her i byen, havde sin hjemlandstoner liggende foran sig. Og man kunne tydeligt se, at han mange gange havde læst salmen ”Har du hørt historien om hans blod”, for netop på den side var der mørke pletter fra mange fingeraftryk. 

 

Jeg synes lige vi skal gengive salmen her og blive beriget ligesom den gamle mand:

 

 

Har du hørt historien om hans blod

 

Har du hørt historien om hans blod,

et hjerte knust i skam?

Det var din histories dybe rod:

Din synd den blev knust med ham.

 

Kor:

Det hænder, at hjerterne nu og da

kan knuses på livets vej.

Det hændte én gang på Golgata;

Guds hjerte blev knust for mig.

 

Har du hørt hvorledes en krans af tjørn

blev flettet i hans hår?

Til sin Fader bad han for syndens børn,

mens de gav ham stik og sår.

 

Har du hørt han frelste en røvers sjæl,

mens selv i nød han hang?

Og det suk om nåde fra korsets pæl

blev vendt til himmelsang.

 

Har du hørt han råbte: ”Fuldbragt” til sidst,

og at det gjaldt for dig?

Har du hørt, og tror du det fuldt og vist:

Min Jesus blev knust for mig!

 

                                            Th. Dennis

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkNavnet over alle

Unplugged lovsang med Simon Lionel og Mathias Schrøder.


 

 

 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 November 2017. Vælg dato:

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002