FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. august

Et bivelvers med megen smerte


 

Mark. 15,20: ”Og da de havde drevet spot med ham, tog de purpurkappen af ham og gav ham hans egne klæder på og førte ham ud for at korsfæste ham.”

 

Ja, bare et enkelt vers kan rumme så megen smerte og så meget stof til eftertanke. Har man læst ordet gennem tårer, forstår man lidt af det, Jesus måtte gennemleve, fordi han holdt sig til sandheden, ja, at han var sandheden. 

 

Jesus havde virket for menneskers ve og vel gennem tre år, og nu håner man ham for åbent tæppe. Og spotten vil ingen ende tage. Også efter korsfæstelsen fortsætter man med at håne og spotte ham.

 

Jamen, har ondskaben da ikke en indbygget ”stopklods”, så den siger, at nu må det være nok? Nej, når ondskaben først har vraget sandheden, er der ingen grænser for dens udfoldelse.

 

De havde på mange måder drevet spot med ham, pisket ham, slået ham og ydmyget ham, men det er som om intet bider på Jesus. Han repræsenterer kærligheden og sandheden så stærkt, at intet formår at knække ham.

 

Man kan spytte på ham, slå ham i hovedet, presse en tornekrone ned over hans hoved, gøre nar af ham og til sidst korsfæste ham, men man kunne ikke tvinge ham til at holde op med at elske sit medmenneske. Han elskede til det sidste.

 

Verdenshistoriens største drama er indeholdt i det lille vers. Vi må nærlæse det, vi må lade billederne fra teksten sætte sig på vores nethinde og indersiden af vort hjertekammer.

 

Vi må aldrig slippe de følelser, verset sætter i gang i vort indre. Vi må meditere over det, vi må bede over det, og vi må følge Jesus i al hans lidelse og smerte, indtil vi har set, at det var ”Guds lam”, der måtte lide døden for at frelse os fra evig fortabelse.

 

Det var for vores skyld, at han lod sig trække igennem mudderet uden at gøre modstand. Han skulle være den rene, den retfærdige, der skulle skaffe soning for vore synder. Måtte Golgatadramaet sætte os i brand for evangeliet.

 

”Han blev såret for vore overtrædelser, knust for vor brødes skyld; os til fred kom straf over ham, vi fik helbredelse ved hans sår. Es. 53,5

 

O, min kære Jesus

aldrig glemmer jeg,

at du for mig døde,

korsets død for mig.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
In his time

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002