FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. juli 2014


Josef som alles tjener


 

1. Mos. 45,11: ”Dér vil jeg sørge for dig, for hungersnøden varer endnu fem år. Du, dit hus og alt, hvad du ejer, skal ikke komme til at lide nød.”

 

Vi vil endnu engang standse op ved Josef og de fine paralleller, der er til Jesus.

 

Josef havde i sine unge år drømt om sin position i familien, men han kendte vel næppe rækkevidden af sine drømme, som senere gik i opfyldelse. Han blev den næstøverste i Egypten og stod nu på toppen af sin karriere, men bevarede igennem det hele en stor ydmyghed og en stor omsorg for sin familie og sine medmennesker.

 

Han stod pludselig som alles tjener. Han betjente sine brødre på bedste vis. Først fik de lov til at tage korn med hjem, dernæst indbød han dem til at blive i Egypten for at få del i Egyptens overflod. Samtidig var han den omsorgsfulde bror, der ønskede at tilgive sine brødre og give dem gode råd med på vejen. ”Lad nu være med at skændes undervejs”, sagde han, sagt som en broderlig formaning, for han vidste, at skænderi kan ødelægge det varme fællesskab.

 

I Stefanus´ tale hører vi også om Josef: ”Men Gud var med ham og udfriede ham af alle hans trængsler og gav ham yndest og visdom, da han stod for Farao, kongen af Egypten, så han satte ham til at styre Egypten og hele hans hus.” Apost. G.: 7,9-10. Det siger ikke så lidt om Josef. Gud står ved siden af ham under alle hans trængsler.

 

Han var også i alt tæt forbundet med Gud. Som én sagde til mig i telefonen: ”Vi skal have vore liv forbundet med Gud, ellers dør vi.”

 

Om Jesus står der: ”Han gav afkald og tog tjenerskikkelse på og blev mennesker lig. Fil.2,7. Her har Paulus med korte ord udtrykt Jesu egenskaber. Jesus blev også alles tjener. Han blev den barmhjertige samaritaner, der samlede mennesker op, når de var allerlængst nede. Han var livets brød og delte rundhåndet ud af sine gaver.

 

Det var Gud, der havde indsat ham til at læge folks sygdomme og indre sår. Han blev den lidende tjener udtrykt profetisk hos Esajas. ”Han blev såret for vore overtrædelser, knust for vor brødes skyld, os til fred kom straf over ham, vi fik lægedom ved hans sår.”  Og til sidst blev han ophøjet over alt og alle, fordi han i sin livsførelse var stærkt forbundet med Gud. Ingen magt kunne skille ham fra det tætte faderforhold. Han fik sin løn: Opstandelsen og en stor brudeskare, som ingen kan tælle.

 

”Se, min tjener, som jeg har udvalgt, min elskede, i hvem min sjæl har velbehag,” står der profetisk hos Esajas om Jesus. Det er Jesus, vi skal have i fokus. Det er ham, vi skal henvende os til, når livet gør ondt, men også når livet gør godt. I modgang såvel som i medgang må vi være tæt forbundet med Jesus, ellers mister vi alt. Han har til gengæld også lovet at være med os alle dage.

 

Alting hviler i hans hænder,

al din trang han kender.

      

              Fra 4. vers i ”Gud skal alting mage”

                                                                 Brorson


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOur God is Greater

med Chris Tomlin


 

 

 


 

 
   

Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679Juli 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
27 
 
28 
29 
30 
31 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002