FORSIDEN
SEPTEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. februar 2017Jesu navne


 

Sal. 9,10-11: ”Herren blev de fortryktes tilflugt, en tilflugt i trængsels tider; de, som kender dit navn, stoler på dig, og du svigtede ikke dem, der søgte dig, Herre.”

 

Det er David, der fremsætter dette dejlige løfte, at Gud er vor tilflugt i trængsels tider og at han ikke svigter, når de, der kender hans navn, søger ham.

 

David skriver ud fra egen erfaring. Han havde jo konstant sin svigerfar og ældste søn i hælene, ja, til sidst måtte han flygte ud i bjerghulerne, hvor han fandt trøst hos Gud.

 

Det var herude i ørkenen, han nedskrev nogle af de dejlige salmer, som vi i dag kan øse af. De er bare unikke. De er skrevet i lidelsens skole og kan derfor nå andre hjerter.  Han understreger bl.a., at det er dem, der kender hans navn, der stoler på ham.

 

David tænker jo utvivlsomt på Gud, himlens og jordens skaber, men vi andre med nytestamentlig baggrund kan drage nytte af de dejlige ord ved at overføre dem til Jesus.

 

Kender vi Jesu navn, ja så lærer vi Jesus at kende, og da vil vi også stole på ham, og erfare, at ”mellem alle verdens røster, din er ene den, som trøster, led os i dit hyrdespor!”

 

I Esajasbogen hører vi om nogle af de navne, som er knyttet til Jesus og som siger noget om Jesu person.

 

”For et barn er født os, en søn er os givet, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. Hans navn skal være Underfuld Rådgiver, Vældig Gud, Evigheds Fader og Fredsfyrste.”

 

Har vi lært disse navne at kende, så ved vi hvad Jesus står for.

 

Han er en vidunderlig rådgiver. Med sine ord kan han give trøst, hvor der er sorg - glæde, hvor der er savn - livsmod, hvor der er mismod - ro, hvor der er uro. Hans ord er som en mors trøstende ord over for sit barn, fyldt med tillid og omsorg.

 

Så lad os da udnytte de fine egenskaber hos Jesus. Hans livgivende ord kan forvandle håbløshed og fortvivlelse til en stærk tro på, at det hele i Jesu navn nok skal gå.

 

Han er Vældig Gud. Jesus har stadig al magten i himlen og på jorden. Han er kongernes konge og den, ved hvem alt er skabt i denne verden.

Han er Evigheds Fader. Han er fra evighed til evighed. Intet kunne standse ham. Hverken en Herodes den store eller en Pontius Pilatus. Da man regnede ham for død, stod han op fra de døde.

Han er Fredsfyrsten. Jesus kan som ingen anden skabe fred i et lille, bankende menneskehjerte.

Og så hedder han også Emanuel, som betyder ”Gud er med os”.

 

I Det nye Testamente bliver han kaldt Guds lam, den gode hyrde, den strålende morgenstjerne, solopgangen fra det høje, - alt sammen udtryk for mangfoldigheden i Jesu person.

Lad os i dag glæde os over, at der er valuta bag disse navne. Jesu blod er garant for, at enhver i barnlig tro kan gemme sig bag disse navne og regne med dem. Det giver tryghed i hverdagen.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Alt er vel
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002