FORSIDEN
NOVEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. juni


Se fremad, opad og hjemad


 

Kol. 4,17: ”Og sig til Arkippus: Agt vel på din tjeneste, du har fået i Herren, så du gør fyldest i den.”

 

Personen Arkippus er ukendt, men han må have haft en vigtig post, siden Paulus nævner ham sidst i brevet og i forbindelse med brevets oplæsning i Laodikea. Han har utvivlsomt været et medlem af menigheden i Kolossæ eller måske forstander for menigheden i Laodikea. Har det sidste været tilfældet, ja, så forstår man godt Paulus’ alvorlige påmindelse om, at Arkippus skal være på vagt i tjenesten.

 

Det var Laodikea-menigheden, der i Åbenbaringsbogen fik betegnelsen, at de hverken var kolde eller varme. Arkippus opfordres til at være tro i sit vingårdshjørne, så han kan holde fremmede lærdomme og andet ødelæggende på afstand.

 

Arkippus har fået kaldet fra Gud., og det er Ham, der har indsat ham. Derfor må han også leve op til ansvaret og konstant være i forbindelse med Gud, så åndelig dvaskhed og lunkenhed ikke får et ben til jorden. Arkippus skal være tro i sit kald og gøre fyldest i det.

 

Paulus' påmindelse til Arkippus kan vi alle tage til os, for der kan altid snige sig noget usundt og forkert ind i et vingårdsarbejde. En stor fare er at sprede sig for meget til andre interessante områder, så kaldet fra Gud glider i baggrunden.

 

Peter er inde på samme emne, når han skriver: ”Derfor brødre, skal I så meget mere stræbe efter at gøre jeres kaldelse og udvælgelse urokkelig.” 2. Pet. 1,10. Den engelske oversættelse lyder: ”Gør din kaldelse sikker.” Der er nemlig alt for mange, der har sidelinier, og så kører de fast. Det gælder i øvrigt også inden for erhvervslivet. Man siger, at stress får man af alt det, man ikke får lavet. Så selv om man har lyst til andre spændende opgaver, skal man indskrænke sig til sin kaldelse. Hvis man blander sig i noget, som man ikke har kaldelse til, kan man få problemer, for man kan nu engang ikke være alle vegne.

 

Indskrænkning i sit kald betyder i øvrigt udvidelse i sit kald. Da Vilhelm Booth, stifteren af Frelsens hær, udelukkende koncentrerede sig om de fattige og oversete, betød det udvidelse. Stille og roligt voksede Frelsens Hær og er nu verdensomspændende.

 

Jo, der er al mulig grund til at lytte til Paulus’ kloge ord til Arkippus. De er nemlig møntet på enhver, som har et vingårdshjørne, stort eller lille.

 

Overført til vor tids sprog kunne det lyde til Arkippus. ”Bliv på din måtte, pas på fristelser og andet, som kan snige sig ind i menigheden. Vær på din post og lad dit blik være fremadrettet, så du ser fremad, opad og hjemad. Bliv på muren og hold øje med, hvad der sker omkring dig og vis dit flag.”

 

Bøn:

Herre, hjælp os at være på vagt i hver vores vingårdshjørne,

så ingen og intet får os bortledt fra opgaven, som du betroede os.

Hjælp du os til at fuldføre opgaven, så du alene får æren,

og vi bliver bevaret i troen på dig.

                                                     Amen

 


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkCourageous

Med Casting Crowns


 

 

 

 

 

  

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juni. Vælg dato:

 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002