FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. marts 2017Om at være glasklar


 

1. Sam. 16,7b: ”Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet.”

 

De fleste læsere vil nok nikke genkendende til ovennævnte bibelvers, idet det er taget fra beretningen om Samuel, der skulle vælge en ny konge.

 

Han får som udgangspunkt at vælge mellem Isajs syv sønner, men må forkaste dem alle sammen, fordi de ikke besidder det hjerte, som Gud ønsker.

 

Profeten får nu at vide, at der er en ottende søn, en lille hyrdedreng, som Gud har behag i. Samuel havde jo også fået anvist en helt speciel manual:

 

”Gud ser ikke, som mennesker ser, han ser på hjertet”.

 

Senere fik David også betegnelsen: ”Manden efter Guds hjerte.”

 

Det var ingen af de syv brødre, som forstod denne udvælgelse, og så deres lillebror, som blot var en hyrdedreng? Men den udvælgelse kan minde os om et herligt ord hos Esajas,8-9:

 

”For mine tanker er ikke jeres, og jeres veje er ikke mine, lyder det fra Herren; nej, som himlen er højere end jorden, er mine veje højere end jeres”.

 

Det er godt, vi har disse ord i vor bibel, for de kan opmuntre enhver, som føler sig hensat til glemslen. Gud glemmer ingen, heller ikke den mest oversete, der blot har et hjerte, der vil Gud.

 

Herligt og vide, at Gud ser på hjertet. David var ”manden efter Guds hjerte”, men alligevel var han ikke pletfri. Han overtrådte Guds bud flere gange, men han havde den egenskab, at han ville være glasklar. Og her er vi inde ved et godt livsprincip:

 

Pletfri bliver vi ikke, men vi må være glasklare.

 

Når David havde trådt ved siden af, angrede han dybt og fik tilgivelse. Et herligt eksempel har vi i opgøret med synden overfor Natan, som havde gennemskuet David og fortæller ham en lille lignelse om en rig mand, der tog en fattig mands lam i stedet for at tage af sine egne. Lignelsens ærinde går lige ind hos David, som føler uretfærdigheden og urimeligheden hos den rige mand.

 

Lignelsen bliver det værktøj, som afslører Davids hjerte. Til sidst siger Han: ”Jeg har syndet mod Herren!” Og Natan sagde til David: ”Så har Herren også tilgivet dig din synd; du skal ikke dø.”

 

I Salme 51 viser David sin dybe anger. Vi hører lige et par af versene, men læs gerne hele salmen. Den er som et herligt forårstegn:

 

”Skab mig, o Gud, et rent hjerte, giv en ny, en stadig ånd i mit indre; kast mig ikke bort fra dit åsyn, tag ikke din hellige Ånd fra mig; glæd mig igen med din frelse, giv mig til støtte en villig ånd.” Sal. 51.12-14

 

Os har og vor Herre kær:
ingen sjæl han glemmer;
i hvert solglimt Gud er nær
og vor glade morgensang fornemmer

 

          Fra ”Lysets engel går med glans”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Give Us Clean Hands
 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Marts 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002