FORSIDEN
OKTOBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. februar 2017Om at se Guds undere


 

Mika 7,15: ”Lad os se undere, som dengang du drog ud af Egypten. Folkene skal se det og blive til skamme trods al deres styrke; de skal lægge hånden på munden.”

 

Det er profeten Mika, som ønsker at se Guds undere lige så tydeligt som under flugten fra Egypten, hvor Gud blotlagde sin magt for folkenes øjne. De ti plager og ikke mindst vejen gennem Det røde Hav, hvor vandmasserne mod naturens orden stod lodret som en mur.

 

Gud kan så sandelig i sin almagt vende op og ned på alt, for han er Gud. Intet er umuligt for ham.

 

Senere i teksten skriver Mika, at ”Gud holder af at vise godhed” og det bliver møntet ud i hans store tilgivelse: ”Han viser os atter barmhjertighed og træder al vor skyld under fode. Du kaster alle vore synder i havets dyb!”

 

Jo, det er et under, at Gud for Jesu skyld udsletter og glemmer al vor synd. På grund af Jesu blod har Gud ingen erindring om vor synd. Her er der grund til at sige en stor tak for Guds store under.

 

Men Gud har endnu mere at give os. Han ser ned i hjerterne, og ser han dernede en tro på hans løfter, kan han ikke andet end at gribe ind.

 

Det har vi flere gode eksempler på. Vi har det herlige ord af Moses ved det røde hav: ”Frygt ikke, hold blot stand, så skal I se Guds frelse”. Troen blev ikke gjort til skamme. De så Guds frelse så tydeligt.

 

I Det ny Testamente har vi Jesu herlige ord til Martha: ”Har jeg ikke sagt dig, at dersom du tror, skal du se Guds frelse”.

 

Endnu et eksempel på Guds storhed finder vi i det 11.kapitel i 4. Mos. Det er for mig et herligt kapitel, hvor troen kan finde stor inspiration. En troens ABC.

 

Det handler om det jødiske folks ørkenvandring, hvor folket viser stor utilfredshed med en for ensidig kost. De mangler kød. Moses henvender sig i sin nød til Gud, som lover, at de nok skal få kød en hel måned. Hertil svarer Moses (ret så menneskeligt): ”Her står jeg med 600.000 mand omkring mig, og så siger du, at du vil give dem kød, så de har nok at spise en hel måned! Kan der slagtes så mange får og køer, at der ville blive nok til dem? Selv om man fangede alle fisk i havet, ville der så blive nok til dem?” Men Herren sagde til Moses: ”Er Herrens arm for kort? Nu skal du få at se, om mit ord går i opfyldelse eller ej”.

 

Guds suveræne svar ser vi optakten til i vers 31: ”På Herrens bud rejste der sig en storm og drev vagtler ind over lejren og kastede dem til jorden i et lag på to alen over et område så stort som en dagsrejse på alle sider af lejren”.

 

Jo, Moses fik lært troens lektie.

 

En mand fik engang formuleret følgende kloge ord: ”Søg mig i mit ord - og jeg skal være dig nær med min guddommelige kraft og min guddommelige ledelse”.

 

Et af mine yndlingsvers fra salmebogen er Poul Gerhardts uforlignelige trossalme, hvoraf et af versene lyder:

 

Vej har du alle steder,

dig midler fattes ej,

kun nåde du udspreder,

kun lys er al din vej.

Din gerning kan ej hvile,

ej standses kan dit fjed,

når du til os vil ile,

med hjælp og bistand ned.

 

Glem ikke:

Ej standses kan dit fjed (hverken af magter og myndigheder), når du til os vil ile med hjælp og bistand ned.

 

Læs gerne endnu engang 4. Mos. 11 og lær TROENS ABC - klik her.

 

Sal. 46,11: ”Stands og forstå, at jeg er Gud.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Worship Lovsang


Count Your Blessings

 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002