FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. december 2014

Åbn hans øjne


 

2. Kong. 6,17: ”Og Elisa bad og sagde: ´Herre, åbn hans øjne, så han kan se!´ Da åbnede Herren tjenerens øjne, og han så, at bjerget var fuldt af ildheste og ildvogne rundt om Elisa.

 

Her har vi et udpluk fra en herlig beretning i Det gamle Testamente. Situationen er den, at en syrisk konge har forberedt et angreb på Israel. Han udpeger et bestemt sted, hvor de vil slå lejr. Men uheldigvis for ham afsløres stedet, så israelitterne undgår et angreb.

 

Afsløringen finder sted flere gange, og til sidst er den syriske konge så rådvild, at han udspørger sine soldater, om de kender noget til forræderen. De fortæller, at det må være profeten Elisa, der er på spil, for han kan registrere endog det, kongen siger i sit eget soveværelse.

 

Kongen bliver vred og beordrer soldaterne til at finde ud af, hvor profeten befinder sig. De finder opholdsstedet, og kongen beordrer byen omringet. Tjeneren opdager det og råber fortvivlet til Elisa: ”Hvad skal vi dog gøre?” Elisa svarer roligt tilbage: ”Gå ikke i panik, for vores hær er større end deres!” Det kan tjeneren nu ikke se, for han ved ikke, at Elisa hentyder til den åndelige hær, englehæren. Derfor beder Elisa: ”Herre, åbn hans øjne, så han kan se!” og da ser tjeneren endeløse slagrækker af heste og vogne på bjergkammen. Og resultatet udebliver ikke.

 

Elisa får hjælp ovenfra, og den syriske hær bliver vildledt og må opgive alle planer om erobringer.

 

Se, det er da en historie, der vil noget. Den fortæller, at vi som kristne har en usynlig englehær omkring os. I Hebræerbrevet læser vi om englene: ”Er de ikke alle ånder i Guds tjeneste, som sendes ud til hjælp for deres skyld, der skal arve frelse?” Hebr.1,14. Og i salme 34,8: ”Herrens engel slår lejr omkring dem, der frygter Ham, og udfrier dem.” Jo vi må regne med englevagt – også i dag. Vi slutter andagten med en beretning fra missionsmarken.

 

En missionsstation stod for nogle årtier siden i fare for at blive plyndret af fremstormende og krigeriske kommunister i Kina. På missionsstationen var der til stadighed omkring et halvt hundrede kvindelige flygtninge til overnatning. Man kunne høre skrigene og larmen udenfor.

 

Missionæren bad en bøn og følte sig pludselig tilskyndet til at sige, at alle skulle lægge sig roligt til at sove. Missionsstationen undgik plyndringer.

 

Nogle dage efter kom tre kommunister for at spørge om de hvide skikkelser, de havde set på taget,og som de var blevet bange for. Missionæren kunne efter et øjebliks tøven kun give et svar, at det var Herrens tjenere.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOur God is Greater

med Chris Tomlin
Den nederste musikvideo er en liveoptagelse, hvor der endvidere er guitarakkorder

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002