FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
5. januar

Helligånden gør værketJohannes kap. 15 vers 26
:


Når Talsmanden kommer, som jeg skal sende jer fra Faderen, sandhedens Ånd, som udgår fra Faderen, så skal han vidne om mig.

Det er værd, at lægge mærke til, at da Jesus tager afsked med sine disciple, så bruger han forholdsvis megen tid - til at forklare - om Helligånden.

Helligånden er en afgørende vigtig - Guddommelig og åndelig - personlighed. En kraftresurse.

Dagligt - kan vi omgås Helligånden, som så - på en helt speciel måde - levendegør Jesus. Dette er da også Helligåndens hovedopgave - ud over, at overbevise om synd retfærdighed og dom.

 

Jesus ville om nogen - formidle det glade frelses budskab fra Himlen, men han skriver intet ned. Dette er ellers det, der karakteriserer en formidler, men Gud havde en anden plan. Formidling ved HelligÅnden.

 

Det eneste sted, hvor man hører om Jesu skriverier - er i forbindelse med kvinden, der blev grebet på fersk gerning – i, at synde. Jesus henvender sig direkte til den ophidsede skare og skriver i sandet. Hvad han skrev, ved kun de - der på daværende, var til stede.

 

Uanset, at Jesus ikke fik nedskrevet sine ord, så alligevel, er hans budskaber, ved Helligåndens hjælp, nået ud i alverden.

 

Et godt eksempel på Jesu tillid til Helligånden, har vi i historien - om den kvinde, der brød en alabastkrukke - og hældte kostbar salve ud over hans hoved. Hun antydede dermed, at Jesus er den frelser, som borttager al verdens synd. Jesus forstår kvindens tankegang - og begejstret siger han – til dem der lyttede, Markus kap. 14 vers 9:

 

»Det siger jeg jer: Hvor som helst i hele verden budskabet om mig bliver forkyndt, vil denne fine handling også blive omtalt. Hun vil aldrig blive glemt.«

 

Når nu, at Jesus ikke nedskrev noget, hvordan kunne Jesus så vide, at hans budskab - ville nå langt omkring? Jesus havde slet og ret - tillid til, at Helligånden, at Ånden over alle ånder, nok skulle klargøre det budskab - for evangelisterne. Og ganske rigtigt. F.eks. er fortællingen om ovennævnte kvindes kærlighedshandling - nået ud i al verden.

 

Samtidig kan vi tænke på Jesu korsfæstelse, hvor man gjorde op - med al hans prædikantvirksomhed. Man troede, at man ved korsfæstelsen - udryddede alle Jesu visdomsord og lignelser. Men nej, Helligånden sørgede for, at viderebringe Jesu ord.

Helligånden fik et fast greb - om datidens forskellige evangelister og apostle - og budskabet fra Jesu mund - lever den dag i dag - i bedste velgående. Helligånden taler i den enkelte af os, og bekræfter, at Gud Fader, Jesus og Helligånden, er et faktum.
 

Et lille vers af Grundtvig, indeholder en stor sandhed - om Helligåndens store muligheder. Lad os holde fast i dette profetiske budskab:

 

Alt står i Guds faderhånd,

hvad han vil, det gør hans Ånd,

af Guds nåde, til Guds ære,

evig glade, vi skal være

i vor Herres Jesu navn.Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"Støt gerne

Dagens Ord Andagt Internetmission

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

Reg. nr. 1551 kontonr. 478 348 2738
eller
MOBILE PAY telefon 3042 5207

 


Lovsangen "Svaret er Gud"
SVARET ER GUD

 

Frygt ikke, jeg er hos dig

Du skal ik' være bange

Hvad har du at frygte for,

Når jeg er her hos dig ?

 

Intet ondt kan ramme dig

Når du er i mit skød

Hvil du blot, i min favn,

Bare vær rolig mit barn

 

Hvem siger sådan til dig?

Det er Gud

Hvem vil altid beskytte dig ?

Svaret er Gud

 

Ved du at jeg elsker dig?

- Det gør jeg mit barn

Lige meget hvad der sker

Er du en et'er hos mig

 

Intet ondt kan ramme dig...

 

Hvem siger sådan til dig?...

 

Du er ikke alene,

For jeg er med dig

Uanset hvor du er

Kan du snakke med mig

 

Intet ondt kan ramme dig...

 

Hvem siger sådan til dig?...

 

 

Hvem siger: Jeg elsker dig?

Hvem siger: Frygt du ej?

Du er ikke alene

Hvem siger: Hvil dig blot

For du er i min favn

bare vær rolig mit barn

 

 

Hvem siger sådan til dig?...

 

Hvem siger sådan til dig?...


 

Sangteksten med akkorder kan du gratis hente som PDF. Klik blot på link herunder.


Svaret_er_Gud_m_akkorder.pdf


Lær at kende lovsangens triumf.

Salmernes bog kapitel 118

v14  Herren er min styrke og lovsang,
han blev min frelse.
v15  Der lyder jubel og sejrsråb
i de retfærdiges telte:
Herrens højre hånd bringer sejr,
v16  Herrens højre hånd er løftet,
Herrens højre hånd bringer sejr!

 

Gud virker, når vi lovsynger. Gud. Lyt til Debra der fra et ærligt og rent hjerte synger om sin Gud, Kongernes Konge, der altid er parat til at hjælpe dem der søger Ham. Se hvordan hun på billederne herover til venstre prøver, at inspirere os til at drikke af "det levende vand" - Guds ord. De øvrige billeder til venstre for lovsangsteksten er fra dagene hvor sangen blev indspillet og sunget i lydstudiet.


Den sang er jo helt unik ....


Udtalelse fra Gert Grube:

 

Ovennævnte var mine direkte ord til Debra, da hun kom på gaden med denne lovsang for nogle år siden. Med god grund er det også denne sang der er har lagt navn til titlen på CD'en - "Svaret er Gud".

 

Biblen på hverdags dansk bliver af mange kaldt for "BOGEN". Jeg vil tillade mig at kalde Debras sang for "SANGEN". Den er helt unik såvel musikalsk som med teksten, den er til opmuntring og samtidigt til trøst.

 

Jeg har kendt Debra fra hun var helt lille - og ved, at hun har et stort hjerte for sin Gud, sin Herre og Mester Jesus Kristus - og for frelse til mennesker. Igennem årene har hun brugt de fleste af sine lommepenge på mission. Debra har brugt en del tid på missionsmarken i Asien, Sydamerika, Afrika og i Danmark. For øjeblikket er Debra i gang med at studere til sygeplejerske.

 

I de dage da Familie Lovsangs CD'en kom på gaden var Debra nogle få dage senere forbi Bibelland og hilse på. Der blev taget et billede af Debra og mig den dag. Vi står med skulpturen "Gud bærer når du beder" imellem os.

 

Siden da har Debra skrevet flere sange - og nogle af dem er blevet brugt i forskellige kristne sammenhæng. Min bøn og mit håb er, om Herren vil åbne de rette døre for Debra, så hun kan få gjort mere brug af sine medfødte musikalske talenter. Måske er der kristne musikere og sangere, der kunne få gavn af hendes sange.  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002