FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. juli


Guds fred


 

Fil. 1,2: ”Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus.”

 

Det er herligt at lægge mærke til Paulus’ indledning i sine breve. Inden han begynder på brevets indhold, ønsker han Guds fred over sine læsere. Jeg synes, det er særdeles opløftende at ønske Guds fred over andre. I grunden en god tradition, som var almindeligt for nogle århundreder år siden. Med Guds fred følger der altid en velsignelse.

 

Med vort sommerhusophold på Falster som udgangspunkt måtte vi besøge middelaldercentret på Lolland, nærmere lidt i udkanten af Sundby. Vi havde hørt om stedet og fået at vide, at det var et særdeles spændende sted, især St.Hans aften, hvor stedets blider ville kaste glødende kugler ud over området. Så vi valgte denne aften for vort besøg.

 

Alle aktører ”lever i middelalderen”, hvilket betyder, at de går klædt, som man gjorde i 14oo-tallet.

 

På centret er der opbygget en del af en typisk dansk købstad, hvor der bl.a. findes håndværkerhuse, handelsboder og en havn med små og store skibe.

 

Vi var næppe kommet inden for porten, før vi blev mødt af mand i middelaldertøj. Han ønskede os Guds fred. Kort tid efter mødte vi en ældre kvinde, som spillede sin rolle ud over det sædvanlige. Hun tiggede skillinger til livets ophold. Jeg synes jo, hun skulle have en mønt, som jeg lagde i hendes udrakte hånd. Kort tid efter sagde hun to gange: ”Gud velsigne ham, den gode mand”. Jo, det gjorde godt endnu engang at møde de religiøse toner. I smedjen fik vi os en god snak med smeden, der viste os et støbt vinblad, som skulle symbolisere den treenige Gud. Da vi gik derfra, fulgte der et ”Gå med Guds fred”.

 

Der var også tilbud om pileskydning, og jeg kunne selvfølgelig ikke nære mig. Jeg mente jo, jeg havde et godt blik for noget sådant. Pludselig sagde underviseren ”Hej Gert”, og jeg blev jo noget forundret. Det viste sig så, at stemmen tilhørte en af mine tidligere elever, som jeg havde haft i formning, matematik og kristendom. Da vi sagde farvel til hinanden kunne jeg ikke nære mig, hun skulle da også have et ”Guds fred” som afsked, og glad blev jeg, da hun besvarede min hilsen med de samme ord.

 

Jo, det betyder noget at ønske hinanden ”Guds fred”. En tradition, som vi godt kunne bruge i vore dage.

 

”Guds fred!” er overalt på jord
vor Herres svar på troens ord,

så har vi tro, da skal med fred
vi indgå til Guds herlighed.

                            7. vers af Grundtvigs salme
                           ”Guds fred er mer en englevagt”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

What Faith Can Do

med Kutless


 

 

 


 

 
   
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002