FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. maj

Lys med håb for fremtiden


 

Johs.1,5: ”Lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det.”

 

Den 4. maj fejres i mange hjem med lys i vinduerne, for man vil gerne mindes datoen, hvor besættelsesmørket måtte vige for håbets lys. Samtidig vil man gerne give udtryk for de følelser, der fik folk til at rive mørklægningsgardinerne ned og sætte lys i vinduerne.

 

Befrielsesbudskabet lød i radioen om aftenen den 4. maj i 20.30 i udsendelsen fra London. 6 minutter inde i udsendelsen lød det pludseligt:


Det meddeles fra general Montgomery, at de tyske tropper i Holland, Nord-Tyskland og Danmark, har overgivet sig.


Derefter spillede man "Kong Christian stod ved højen mast i røg og damp."Folk strømmede ud på gaderne for at dele den store glæde med hinanden. Efter 5 mørke besættelsesår så man lys forude. Et fremtidshåb var tændt og det tunge åg var fjernet fra ens skuldre.

”Rådhuspladsen var en myretue, et drøn af råben, sang og latter. Folk sprang op på taget af sporvognene, som blev ved med at køre i ring. Ingen sporvogne kunne finde hjem den aften.” Ja, sådan fortæller én, der oplevede befrielsen personligt. Mange steder blev der sat skilte i butiksvinduerne, hvor påskriften lød: ”Lukket på grund af glæde”.

Godt at befrielsen kom - og godt at vi i Danmark slap så billigt fra det hele - sammenlignet med andre nationer i Europa.

”Mørket fik ikke bugt med det” står der om det lys, der blev tændt i Bethlehems stald. Det lys fik for mange en ny betydning, da mørket forsvandt i Danmark. Nu meldte takken sig, og man vidste dengang godt, hvor takken skulle sendes hen, nemlig til den Gud, som råder for Danmarks sag.

Med ovennævnte i tankerne, så lad os alle takke for befrielsen i Jesu fuldbragte værk - og lad os alle bede om, at mange - med glæde - må tage mod den tale om befrielse - som evangeliet taler så tydeligt om. 

Lad os benytte anledningen i dag - til, at bede om, at flest mulig mennesker må få en åbenbaring om - hvor dyrebar din og min frelse den er. At Jesus en gang for alle, - har udstået alle tænkelige prøvelser - og givet os en frihed - et lys og et håb for fremtiden, der overskygger alt andet!Vi er mange der kun har læst eller hørt om befrielsen, og vi kan glæde os over, at besættelsen ophørte. Vi har lov til endnu engang at takke Gud for modige mænd og kvinder, der gav deres liv, for at vi kunne leve frit i Europa. Danmark havde mange frihedskæmpere der måtte lide smerte og død.

Lad os bede til at Danmark må bestå - og fortsat være en del af "et frit Europa."

Lad os mindes befrielsen med et vers fra sangen, der fik så stor betydning for krigens generation.

Aldrig ræd for mørkets magt,
stjernerne vil lyse!
Med et Fadervor i pagt,
skal du aldrig gyse
                                    Chr. Richardt


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkSolsikken fra Theresienstadt

Fortælling af Gert Grube

Hent gerne denne fortælling som printvenlig PDF - blot klik herunder


Solsikken_fra_Theresienstadt_GRATIS_FORTAELLING.pdf


Be Thou My Vision

med 4HIM
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002