FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. februar 2017En hviledag hver ugeDet tredie bud: 2. Mosebog, kap. 20, 8-10: Husk sabbatsdagen og hold den hellig. I seks dage må du arbejde og gøre alt, hvad du skal; men den syvende dag er sabbat for Herren din Gud. Da må du ikke gøre noget som helst arbejde, hverken du selv eller din søn eller datter, din træl eller trælkvinde eller dine husdyr, og heller ikke den fremmede i dine byer. For på seks dage skabte Herren himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, men på den syvende dag hvilede han. Derfor har Herren velsignet sabbatsdagen og helliget den.

Det tredie bud er også at finde i f.eks. 5. mosebog kap. 4, vers 12-15 og i 2. mosebog kap. 34 vers 21.

I bibelen findes en hel del bibelvers der omhandler sabbatsdagen.

I det gamle testamente er sabbatten nævnt mange forskellige steder, f.eks.:
1. mosebog kap. 2 vers 3: Gud velsignede den syvende dag og helligede den, for på den dag hvilede han efter alt det arbejde, han havde udført, da han skabte.
Jeremias kap. 17, vers 21 og 22: Dette siger Herren: Tag jer i agt! I må ikke bære noget ind gennem Jerusalems porte på sabbatsdagen. I må ikke bære noget ud af jeres hus på sabbatsdagen. I må ikke gøre noget som helst arbejde; I skal holde sabbatsdagen hellig, sådan som jeg befalede jeres fædre.
Esajas kap. 56, vers 1 og 2: Dette siger Herren: Tag vare på ret og øv retfærdighed, for min frelse er kommet nær, og min retfærdighed skal snart åbenbares. Lykkelig den, der gør dette, det menneske, der holder fast ved det: at holde sabbatten og ikke vanhellige den og vogte sig for at gøre noget ondt.

I det ny testamente er sabbatten nævnt et 2 cifret antal gange, f.eks.:
Markus kap. 2 vers 27:  Og Jesus sagde til dem: »Sabbatten blev til for menneskets skyld, og ikke mennesket for sabbattens skyld.
Matthæus kap. 12, vers 12: Et menneske er dog meget mere værd end et får. Derfor er det tilladt at gøre noget godt på en sabbat.
Apg 17,2: Efter sædvane gik Paulus hen til dem, og tre sabbatter i træk førte han samtaler med dem ud fra Skrifterne.
Apg 13,14: ... På sabbatten gik de hen i synagogen og satte sig;
Apg 16,13: På sabbatten gik vi ud gennem byporten og langs med en flod, hvor vi mente, der var et bedehus. Dér satte vi os og talte med de kvinder, der var forsamlet.

I Apostlenes Gerninger, som nævnt herover, gøres det således klart, at apostlene og den første menighed holdt sabbatten hellig.

Den største sabbatsholdende gruppe, det jødiske samfund, underbygger at Sabbaten er Lørdag. Deres historiske tradition går meget langt tilbage i tiden, og kan derfor bruges som argument for hvornår sabbaten egentligt er. De har nemlig trofast holdt den syvende dag som sabbat igennem generationer. Der findes flere trossamfund blandt frikirkerne der benytter lørdagen som sabbatdag, f.eks. Adventisterne og Syvende Dags Baptister.

 

Lørdag er den bibelske sabbatsdag og er fra fredag ved solnedgang til lørdag ved solnedgang.

Lørdag som sabbatdag tages bogstaveligt i flere lande. Lørdag hedder Sabado på spansk, Sábado på portugisisk, Savvato på græsk, Sobota på tjekkisk og polsk og Sabato på italiensk.

Lad os lige slutteligt nævne versene fra Lukas kap. 4, vers 16-22 hvordan Jesus på netop en sabbatdag læser op fra Esajas bog:

Han kom også til Nazaret, hvor han var vokset op. På sabbatten gik han efter sædvane ind i synagogen, og han rejste sig for at læse op. Man rakte ham profeten Esajas' bog, og han åbnede den og fandt det sted, hvor der står skrevet:


      Herrens ånd er over mig,
      fordi han har salvet mig.
      Han har sendt mig
      for at bringe godt budskab til fattige,
      for at udråbe frigivelse for fanger
      og syn til blinde,
      for at sætte undertrykte i frihed,
      for at udråbe et nådeår fra Herren.


Så lukkede han bogen, gav den til tjeneren og satte sig, og alle i synagogen rettede spændt øjnene mod ham. Da begyndte han at tale til dem og sagde: »I dag er det skriftord, som lød i jeres ører, gået i opfyldelse.« Alle gav de ham deres bifald og undrede sig over de nådefulde ord, som udgik af hans mund ...


Kærlig hilsen og Guds fred
-
www.dagens-ord-andagt.dkDagens Ord Andagt og sabbat

I andagten herover kan du læse, at det er vigtigt, at holde en hviledag om ugen. I dagens verden kan det imidlertid være svært, at holde en bestemt dag, f.eks. lørdag eller søndag, som hviledag. MEN vi bør alle holde en hviledag hver uge.

Til almindelig orientering, så indskrænkede Webmaster for Dagens Ord Andagt fra februar 2016 til en 6 dages arbejdsuge. På lørdage bliver der således benyttet kopi af en andagt - fra samme dato et af de foregående år.
Dagens Worship Lovsang


I can only Imagine   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Februar 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002