FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. januar


Fællesnævneren: Stol på Gud


 

Mark. 11,23: "Hav tro på Gud!"

 

I dag er det den den 4. januar. På denne dag i 1944 blev Danmark rystet af en frygtelig forbrydelse. En af Danmarks store sønner, digterpræsten Kaj Munk, blev myrdet  i en plantage uden for Silkeborg. Kaj Munk havde i lang tid skrevet og talt imod den ensretning, der var på vej i Europa, det nazistiske overherredømme.

 

Han vidste, der var noget under opsejling. En mystisk telefonopringning, som nok blev foretaget for at tjekke, om han var hjemme. Og så pludselig kom en bil kørende ind i præstegården, og Kaj Munk blev taget med. Men forinden nåede han lige at sige til hustruen Lise Munk: "Stol på Gud!" Med disse tre ord udtrykte Kaj Munk, hvad han stod for. Det var Gud, der alene skulle styre et menneskeliv og ikke en ugudelige politisk bevægelse.

 

I 1992 mistede jeg min svigerinde, som kun blev 44 år gammel. Ugen før hun døde, ønskede hun at være sammen med sin nærmeste familie. Det blev et bevægende samvær. hvor hun gav det bedste videre til os andre. Hun sagde bl.a.:

"Må Gud velsigne jer alle, jeg elsker jer, og jeg elsker Jesus. Guds nåde kan ingen tage fra os. Gud passer på mig. Jeg er tryg."

 

Under samværet henvendte hun sig personligt til mig og sagde bl.a.: "Hold fast ved det, du har fået. Sammen med Gud er ingenting umuligt. Stol på Gud!" Jo, hun fik ved sit sygeleje givet en fakkel videre til os. Og så bare en uge senere var hun hjemme hos den, hun elskede overalt, hendes kære frelser og Herre, Jesus Kristus.Stol på Gud!" Bare tre ord. Men hvilken opmuntring ligger der ikke i disse ord. Og det var jo Jesus, der lærte os dem. Igennem hele sit liv talte han om Gud og pegede på Gud. "Stol på Gud!" var fællesnævneren af alt det, han fik sagt. Også da det gjorde allermest ondt fysisk som psykisk, fik han Gud på sine læber: "Fader, forlad dem, thi de ved ikke hvad de gør!", "Fader, i dine hænder overgiver jeg min ånd!" Jo, Jesus viste os vejen. Han stolede på sin far, indtil hjertet bristede. Og han ville så gerne delagtiggøre os andre i denne tro.

 

Et af de fineste udtryk, vi har angående dette, er Jesu samtale med Maria Magdalene, hvor Jesus siger: "Jeg farer op til min Fader og Jeres Fader, til min Gud og jeres Gud", Johs.20,17 b, og sin ypperstepræstelige bøn siger han: "Fader! jeg vil, at hvor jeg er, skal også de, som du har givet mig, være hos mig, så de må skue min herlighed", Johs.17,24. Se, det er kun en virkelig ven og fortrolig, der kan sige dette.

 

Lad os til slut kigge på Kaj Munks smukke appel om at stole med Gud.

 

Du ved det nok, mit hjerte,

du ved, at Gud er stor;

men stor er og hans fjende,

så tit du det erfor.

 

Velan! så får du kæmpe

og tro trods alle brud,

at stor er vel Guds fjende,

men større er dog Gud.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBless the Lord

10,000 reasons med Matt Redman. Bless the Lord Oh my Soul


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002