FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
30. juni 2015


Lovprisning er fungerende tro


 

Matt. 6,6: ”Men når du vil bede, så gå ind i dit kammer og luk din dør og bed til din far, som er i det skjulte. Og din far, som ser i det skjulte, skal lønne dig.”

 

En missionær fortæller om Guds velsignelse gennem lovprisning. Hun havde læst Matt.6,6 og blev så opmuntret, at hun begyndte at lovprise Gud, og gennem lovprisningen stadfæstede Gud sit ord om udfrielse og forløsning.

 

Verset fra Jesu bjergprædiken siger også meget. Det indeholder en stor forvisning om, at Gud ser og hører selv det mindste suk, som er henvendt til ham i et lønkammer. Det er altså ikke nødvendigt med de store armbevægelser, det store publikum eller den store katedral.

 

Et lønkammer og et menneske i bøn er nok til at Himmelens og jordens skaber sætter himmelens kræfter i bevægelse. Så kære læser! Gå kun ind i dit lønkammer med den overbevisning, at Himmelens Gud, som rummer alt, også kan rumme hjertesuk og reagere på det.

 

Jesu løfte om bøn i det lille kammer er så stort og så indholdsrigt, at lovsangen må blive konsekvensen ligesom hos missionæren.

 

Lovprisning er nemlig fungerende tro. Lovprisning løfter vore tanker fra de ting, som får os til at bekymre og ærgre os, til vor sejrende Herre. Den åbner vore øjne, så vi ser Herren som sejrherre over de bekymringer, der så let griber os og gør os til fjendens bytte.

 

Djævelen prøver aktivt at formørke vort blik, så vi vanskeligt kan se vor Frelser. Lovprisningen derimod giver os et klart syn, så vi kan se vor Herre, Han, som har kontrol med alle vore behov. Ved at lovprise Gud, mangfoldiggør Gud vor tro. Somme tider er det derfor vigtigere at prise Gud end at komme til Ham i bøn og forbøn.

 

Lovprisning løfter vore øjne fra vore omstændigheder til den almægtige Far, som regerer over alt. Intet kan møde os uden hans tilladelse. Det betyder, at hans veje er højere ens vore, og at han vil virke alle ting ud til sin ære og til vort bedste.

 

Lovprisning løfter vore øjne fra kampen til den sejrende, Herren Jesus, vor Frelser. Skønt vi endnu ikke ser alle ting lagt under hans fødder, er de der efter Guds befaling.

 

Ef.1,22: ”Alt har han lagt under hans fødder, og han har givet ham som hoved over alle ting til kirken.”

Hebr.2,8: ”Alt har du lagt under hans fødder. For da han lagde alt under ham, undtog han intet fra at være ham underlagt.”

 

Når vi har behov for at øge vor tro, er der to ting, vi må gøre, nemlig at gå til Guds ord og begynde at prise Herren. Disse to ting er lige så uløseligt forbundet som brint og ilt, der udgør vandet, vi drikker. Alene Guds ord og lovprisning vil tilfredsstille vor sult og tørst.

 

Lad os derfor holde op med at bekymre os, men i stedet begynde at prise Gud, efter at Matt.6,6 har bundfældet sig i vort sind. Guds retfærdighed i Jesus Kristus kan nemlig opfylde de mange løfter, vi har i Bibelen.

 

”Gå ind i hans porte med takkesang, med lovsange ind i hans forgårde, tak ham og lov Hans navn.” Sal. 100,4.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkOvercomer

med og af Mandisa


 

 


 


 

 
   


 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Juni 2015. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
23 
24 
25 
26 
27 
 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002