FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
30. december


Jeg er Herren


 

Es.60,22: ”Jeg er Herren, når tid er inde, vil jeg fremme det i hast.”

 

Et herligt ord, som siger alt, hvad vi har brug for. Det er virkelig ”mad” for enhver prøvet sjæl.

 

Jeg har kendt det ord igennem mange år, men så for nylig læste jeg det igen, og blev standset overfor de tre første ord. Tidligere har jeg ”kun” hæftet mig ved den sidste sætning, hvor det fremhæves, at Gud nok skal koordinere tid og sted, så hjælpen kommer. Men det er jo som med alt Guds ord, når Gud puster sin ånd på det, bliver det personligt, vedkommende og nærværende.

 

Det blev det for mig. Jeg takker min Gud, fordi jeg fik øje på de første vigtige tre ord.

”Jeg er Herren” siger Gud.

Hvad betyder det?  Det betyder alt.

 

Han er Herren, der skabte alt i himmel og på jord. Tænk blot på de pragtfulde farver, Gud har ”penslet” fuglene med. Tænk på en andriks fine udvalgte farver, især den blågrønne skinnende farve. Den er da ikke til at stå for. Og rødkælkens velplacerede røde farve på brystet, ja, vi kunne jo blive ved med hele fugleverdenen og blev nok alligevel aldrig færdig – sommerfuglene kunne vi også tage med ved samme lejlighed.

 

”Jeg er Herren”. Gud er Hærskarers Gud. Han har millioner, billioner, milliarder af engle under sig. Engle, som kan sendes af sted som englevagt, andre med et budskab om gode tidender, andre til advarsel om den kommende dom. Jo, Gud har alle ting i sin hule hånd og kan trække i millioner af usynlige tråde, som ingen i denne verden kan klippe over.

 

”Jeg er Herren”. Gud, den almægtige, er kærligheden selv. Han har et hjerte, der er fyldt med omsorg, barmhjertighed, kærlighed og trøst. Han forstår at give netop det ord, som kan udvikle tro, håb og kærlighed og ikke mindst forventning og vision. Han sendte i sin kærlighed det bedste af alt, sin eneste søn, Jesus Kristus.

 

”Jeg er Herren”. Gud kender alt i vore liv. Han kender præcis den situation, vi hver især befinder os i. ”Han kan føre retten til sig”, for han er sejrherre i enhver tænkelig situation. Intet menneskeord kan udviske de planer, som Gud i sin almagt har udtænkt. Til det sidste skal det ske, at han sætter tingene i gang, for ingen som tror på ham og hans almagt skal blive til skamme.

 

”Jeg er Herren”. Gud har beredt en bolig til enhver, som tror. I himlen vil der være fred og jubel, og enhver tåre vil blive tørret væk fra ens øjne og kinder.

 

Befal du dine veje

og al din hjertesorg

til hans trofaste pleje,

som bor i Himlens borg!

Han, som kan stormen binde,

hvem bølgen lyde må,

han kan og vejen finde,

hvorpå din fod kan gå.

                         Paul Gerhardt

 Walk On The Water

Med og af Britt Nicole


 

 

 


 

 
   

Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002