FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. juli

Skabt og købt


 

1. Kor. 6,20: ”I er jo købt og prisen er betalt.”

 

En fortælling kan med sit indhold være med til at uddybe et bestemt emne. For en del år siden læste jeg en lille fortælling fra en børnetraktat, og indholdet af fortællingen har jeg brugt flere gange, når jeg skulle understrege Guds store frelse for børn såvel som for voksne.

 

Fortællingen tager sit udgangspunkt i en dreng som på sin fars værksted får lov til at lave en sejlbåd. Det lykkes ham virkelig at få lavet et flot eksemplar med bovspryd og rigning, og hvad det alt sammen hedder.

 

Dagen kom, da han skulle prøvesejle den for første gang. Han var både stolt og glad, da han satte den i en elv. Han havde sat en snor i den, for han ville så nødig miste den, men pludselig kom der et uventet vindstød, som gav et ryk i snoren, så den smuttede ud af hans hånd.

 

Fortvivlet så han, hvordan båden blev ført med strømmen og til sidst var ude af syne. Dybt frustreret gik han hjem. Han fattede ikke alt det, som var sket.

 

Et par dage senere blev drengen sendt ned til den nærmeste by for at gøre nogle indkøb. Han tog lige en tur omkring havnen, hvor han i et vindue fik øje på noget hvidt. Han stod uden for en genbrugsbutik og kiggede på et skib. Han syntes, det lignede hans eget, men det kunne jo ikke passe. Men pludselig genkendte han det. Det var hans båd, så han skyndte sig ind i butikken for at tage det.

 

Det gik imidlertid ikke så let, som han havde regnet med. Butiksejeren ville have en købspris for båden, for han forklarede, at han selv havde købt den af én, der havde fisket den op af elven. Drengen løb hjem og hentede den nødvendige sum, Da han glad gik ud af butikken udbrød han: ”Nu har jeg både skabt dig og købt dig, så nu er du min.”

 

Her har vi en klar illustration af, hvad vi ejer i Gud. Alle mennesker er skabt af Gud til at være hans ejendom, men på grund af Djævelens list gled de ud af Guds hånd og førtes med verdensstrømmen bort fra fællesskabet med Gud og blev Djævelens ejendom på grund af synden. Men da Jesus så mennesker ”solgt under synden” var han villig til at betale prisen for at få dem tilbage. Prisen var hans eget dyrebare blod, som han udgød på Golgatas kors som betaling for alle menneskers synd, så nu kan han sige til enhver: ”Jeg har skabt dig og købt dig: NU ER DU MIN”.

 

Nu siger han: Kom hid til mig,

tag evigt liv i gave!

Jeg led den bitre død for dig,

at du den arv skal have;

nu er jeg din, og du er min,

min bolig skal og være din,

os skal ej fjende skille.

7. vers af  ”Nu fryde sig hver kristen mand” af M. Luther


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkHe's my Saviour , my Friend and my Lord

Med og af Marilyn Baker fra hendes 1979 album "He gives Joy"


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002