FORSIDEN
NOVEMBER MÅNED
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. maj 2017Lev i nuet


 

Matt. 6,28: ”Læg mærke til liljerne på marken, hvorledes de vokser; de arbejder ikke og spinder ikke; men jeg siger jer, at end ikke Salomon i al sin pragt var klædt som en af dem.”

 

I gamle, nordiske almanakker kaldes maj måned for ”Blomstermåned”, og det er meget forståeligt, for i maj eksploderer naturen, alting spirer og gror.

 

Bøgetræet er sprunget ud og landet ligger lysegrønt hen med et stænk af gule og hvide farver fra blommetræ, tusindfryd og mælkebøtter.

 

Det er en glæde at færdes i naturen for farveharmonierne er med til at stemme sindet.

 

Her i Børkop kommune har vi en stor turistattraktion i Børkop Vandmølle. Der har jeg været og taget en del billeder, fordi omgivelserne nærmest venter på at blive foreviget. Smukke plæner med tusindfryd og mælkebøtter, en rislende bæk med røde tulipaner og ænder, der havde fundet hvile i den dejlige forårssol.

 

Jo, naturen derude bærer absolut præg af Guds fingeraftryk.

 

Jesus omtaler også naturens pragt i sin bjergprædiken og sammenligner den med den vise Kong Salomons rigdom, men han lader naturen komme ind på en fornem første plads, for den er jo skabt af Gud selv.

 

Jesus lader naturens skønhed være et billede på Guds storhed og omsorg og indprenter disciplene, at de ikke må være bekymrede, for når Gud kan klæde landskabet med de fineste blomster, så kan han også tage sig af sin ypperste skabning, mennesket og give det alt det, som det trænger til.

 

Lad os nyde den skønne maj måned, mens vi samtidig sætter vor lid til Jesu ord om, at vi ikke skal være bekymrede for dagen i morgen, for som Gud klæder markerne, vil han endnu mere klæde os.

 

De skønne blomsterenge

og agrene på rad,

de grønne urtesenge

og skovens friske blad

skal alle os påminde,

hvor Gud er rig og from,

der lader nåden rinde

og række året om.

          I. Kolmodin


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk


Dagens Lovsang


Forårssang

med Signe Walsøe
 


 

 
   

Alting har en tid


 

Prædikerens bog 3,1:   Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt.

 

Kære andagtslæsere!

 

Ifølge Prædikerens bog ”er der en tid, for alt, hvad der sker under himlen. Der er et tidspunkt til at plante og en tid til at rydde op”.

 

NYT:
Dagens Ord Andagt overgår til mannakornsprincippet.

 

Her i april fyldte jeg 75 år (alderen er også medvirkende til en status), og jeg må med taknemmelighed se tilbage på mange rige stunder i internetmissionens tjeneste. Claes blev i samme måned 61 år - og vil nu gerne ud i nye udfordringer med sin tjeneste for Herren.

 

Vi har haft et rigt samarbejde med internetmissionen, men finder nu, at tidspunktet er inde til på en værdig måde, at få afviklet Dagens ord andagt. Tak for forbøn også i denne sag

 

Vi håber på stor forståelse for vores fælles beslutning om, at vi indstille Dagens Ord Andagt missions tjenesten, mens vi endnu kan - og har kræfter til det. Alderen er noget, vi må tage hensyn til.

 

Jeg har nu i ca. 14 år haft et pragtfuldt samarbejde med Claes, som i sin egenskab af Webmaster har stået for design, opsætning og alt det tekniske i forbindelse med internetmissionen. Vi har set ens på mange ting: Evangeliets rige indhold, det tværkirkelige arbejde og ikke mindst missionens nødvendighed i en splittet og forvirret verden.

 

I sin egenskab som Mail- og Webmaster har Claes brugt særdeles meget tid på det omfattende arbejde, - og han har ikke på noget tidspunkt gået på akkord med sin professionalisme, som han ved Guds nåde er i besiddelse af. Eksempelvis har Claes brugt megen tid på at finde eller oparbejde egnede billeder og grafik - og ligeledes et musikstykke, som supplerede og understøttede dagens budskab. Tit og ofte har han ramt plet, så tekst, foto og musik gik op i en højere enhed.

 

Lad mig lige oplyse om de opgaver Claes, stort set 365 dage om året, har løst:

 

Korrekturlæsning
Tekstbehandling
Tekstforfatter
Webdesign
Webprogrammering
Løbende opdatering af software
Fotografering
Fremfindelse af billeder, clipart og grafik
Oparbejdelse af grafiske billeder og clipart
Fremfindelse af lovsange
Oparbejdelse af websider med lovsange
Webmaster, daglig oprettelse af websider og tilførsel af indhold.
Mailmaster, daglig oprettelse og udsendelse af andagt pr. e-mail
Daglig håndtering af indkomne mails
Oprettelse af nye modtagere af andagt pr. mail.
Håndtering af afmeldinger vedr. modtagere af andagt pr. mail

 

I april måned kom der en melding fra Claes, at han mens tid er, gerne vil overgå til anden og mindre tidskrævende form for missionstjeneste. Dette emne har vi haft ”oppe og vende” i hele påskemåneden og har nu aftalt, at det videre forløb bliver, at

 

det fortsat, i det kommende halve år, vil være muligt, at læse andagter fra de seneste 28 måneder – med udgangspunkt i et mannakornsprincip, som Claes vil etablerer hurtigst. (Vi udsender en andagt også i morgen - og vil samtidigt oplyse nærmere).

 

For min del, så har det altid været mit kald, at fremholde evangeliets rige indhold og Paulus har med sin manual i brevet til menigheden i Efesus ramt plet:

 

For denne sags skyld bøjer jeg mine knæ for Faderen, efter hvem ethvert faderforhold i himmel og på jord har sit navn; og jeg beder om, at han efter sin herligheds rigdom vil give jer, at I med kraft må styrkes ved hans Ånd i det indre menneske, at Kristus må bo ved troen i jeres hjerter, og at I må blive rodfæstede og grundfæstede i kærlighed, og I sammen med alle de hellige må kunne fatte, hvor stor bredden og længden og højden og dybden er, og kende Kristi kærlighed, som overgår al erkendelse, så I kan fyldes med hele Guds fylde.” Ef. 3,14-19.

 

For at udbrede dette mægtige budskab har vi mange forskellige missionsbefalinger. Vi har Jesu egen vigtige befaling om at gå ud i al verden. Matt. 28,19-20.

 

Og så har vi ikke at forglemme Esajas’ stærke missionsbefaling, som jeg mange gange er standset op ved:

 

”Du herold med de gode nyheder, gå op på bjergets top og råb af dine lungers fulde kraft, så hele Jerusalem kan høre det! Læg ingen bånd på dig selv, råb uden frygt til alle Judas byer: ’Jeres Gud er på vej!”. Es. 40,9. (oversættelse fra hverdagsdansk-udgaven)

 

Claes og jeg har ved Guds nåde fået lov til at stige op på bjerget (Internetmissionen) gennem mange år, og takker alle vore læsere for trofast, at have været med i forbøn og med økonomisk støtte, så det rige indhold fra forsoningens hvilested kunne nå længere ud.

 

”Foreningen Etnos”, hvorfra Internetmissionen var et vigtigt sideskud, vil fortsat fungere. Jeg sælger fortsat bøger fra mit lager, hvor andagtsbogen ”Slip glæden løs” var og er et vigtigt redskab. Den koster nu kun 150 kr. og indeholder andagter til hele året samt foto af Gert Grubes skulpturer, som ”live” befinder sig i Galleri Bibelland i Brejning. Se hjemmeside og på Facebook.

 

Kærlig hilsen og Guds fred

 

Gert Grube,

Lundbjergvej 5,

Gårslev,

7080  Børkop 

Modtag andagt pr. e-mail hver dag
- gratis og uforpligtende -
Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her

 Maj 2017. Vælg dato:

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
18 
19 
20 
21 
22 
 
 
 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerne


 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.


Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre kan fornemme og arbejde i Ånden og ligeledes med økonomisk hjælp.

 

Vi vil gerne opfordre til at give en lille skærv til arbejdet. Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002