FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. december

Men englene tjente ham 

Mark.1,13: ”Og han var i ørkenen i fyrretyve dage og fristedes af Satan; og han levede blandt de vilde dyr, men englene tjente ham.”

 

Et herligt vers at begynde dagen med, fordi vi her bliver godt orienteret om livets spændvidde.

 

Jesus befinder sig i ørkenen, hvor han bliver konfronteret med fristeren Satan – derudover må han leve blandt vilde dyr, så helt behageligt har dagene ikke været. Men der er én ting, som er positivt og det er englenes virkelighed og deres tjenende gerning. Det giver ørkenvandringen med alt, hvad dertil hører, et andet perspektiv. Jesus er ikke alene mod vildskab og ondskab, nej, der er engle omkring ham for at styrke ham.

 

Det er i den sammenhæng værd at standse op ved de gange, engle spiller en væsentlig rolle i forbindelse med Jesus. Det kan styrke os andre, når vi ved, at vi som et troens folk også har engle omkring os, som er villige til at tjene os.

 

Lad os lige kigge tilbage på Jesu fødsel, hvor en himmelsk hærskare befinder sig i nærheden af fødselsgrotten.

 

”Og i det samme var der med engelen en mangfoldig himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sagde: ”Ære være Gud i det højeste! og på jorden fred i mennesker, der har hans velbehag.”

 

Det må have været et ejendommeligt syn at være vidne til for hyrderne. Et syn, de aldrig glemte, fordi det pegede hen på alt det nye, der kom med Jesus.

 

Senere hen i Jesu liv hører vi også om engle. I Getsemane Have, hvor der virkelig bliver kæmpet i åndernes verden, dukker en engel op og styrker Jesus. Han kæmper for ikke at gå på kompromis med den vej, hans himmelske far har afstukket for ham.

 

Jesus ved, at det gælder frelsens vej og bøjer sig under faderens vilje. Midt i det hele har han mærket englens beroligende og styrkende nærvær. Udgangen af bønnekampen kender vi alle, hans kompromisløshed skaffede frelse for enhver, som tror.

 

Endelig hører vi om engle ved Jesu grav. Også her udfører de en vigtig mission. Maria Magdalene bliver belært om at Jesus er opstået fra de døde. ”Bliv ikke forfærdede! I søger efter Jesus fra Nazaret, den korsfæstede; han er opstanden, han er ikke her.” bliver der sagt af en engel.

 

Til sidst - ved tidernes ende - fortæller Bibelen os, vil englene blive udsendt for at samle de udvalgte sammen.

 

”Og han skal sende sine engle ud med mægtig basunklang, og de skal samle hans udvalgte sammen fra de fire verdenshjørner og fra himlenes yderste grænser.” Matt.24,31.

 

Vi må også regne med engle i vor hverdag

og takke Gud for englevagt og nådebud.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkUnstoppable

med og af TobyMacService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002