FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. december


Gud er større end vore problemer


 

Dan. 10,19: ”Frygt ikke, du højt elskede mand! Fred være med dig, vær trøstig og ved godt mod!” Og som han talte med mig, følte jeg mig styrket og sagde: ”Tal, herre, du har styrket mig!”

 

Et herligt budskab, som vi her møder fra Daniels bog. Og et herligt svar på Daniels bøn, som vi bl.a. møder i Dan. kap. 9 ( en god idé lige at læse den igennem. Den siger noget om Daniels tid og vor tid.)

 

Daniel var gudfrygtig i hele sin færd. Hver gang, der opstod et problem, henvendte han sig til Gud, for han vidste, at Gud var større end alle problemer.

 

Vi har eksemplet med løvekulen, hvor Daniel tilbragte en hel nat uden at blive fortæret af løver. Daniel havde med sine bønner lukket løvernes gab.

 

Vi har eksemplet med vennerne i den glødende ovn, som ellers var i stand til at svitse alt bort, men de tre venner kunne uskadt træde ud af gløderne. Gud havde hørt de himmelvendte bønner.

 

Daniel var en bønnens mand. Det indtryk får man hurtigt ved læsning af Daniels bog. Hans bøn i kap. 9 er unik. Man føler hans store nød for sit folk, som har været genstridige over for Gud, men Daniel lægger ikke kun ansvaret over på andre, han bærer selv et medansvar for alle de problemer, de ramlede ind i.

 

Men så læser vi også om Guds kontante indgriben. Daniels bønner forsvinder ikke bare ud i den blå luft. De er alle husket af Gud, som svarer med særdeles opmuntrende ord. Hele tre gange bliver der sagt fra højeste myndighed, at Daniel er en højt elsket mand (9,23; 10,11; 10,19). Samtidig får han at vide, at han skal mærke sig de ord, som er blevet sagt til ham. Herligt, herligt.

 

Her har vi grundtonen i Bibelens verden. Vi skal mærke os, hvad Gud har sagt og så bevare det dybt i vort hjerte. Det giver fred og frimodighed og en overbevisning om, at Gud er større end vore problemer.

 

Vi glemmer så tit de gange, Gud talte til os, ja, nærmest råbte os ind i øret. Mange gange fik vi et ord, som flyttede noget i os og blev den spæde begyndelse i et stykke missionsarbejde.

 

Guds løfter er ikke bristede bobler eller bristede illusioner. Guds løfter er troværdige og klippefaste, vi skal blot lade os fylde af dem, tro på dem, hvile i dem og så overlade det til Gud at opfylde dem. Han er jo stadig på tronen og våger over hvert eneste ord, han har sagt. Lad det være vor trøst i dag og de kommende dage, så vil vi kunne sige som Daniel: ”Du har styrket mig!”

 

Gud er på tronen endnu,

og han kommer sine i hu.

I prøvelsens stunder,

o, tænk hvilket under,

da aldrig alene er du.

Gud er på tronen endnu,

og han kommer sine i hu .

Hør hans løfte til mig:

Jeg kan ej glemme dig.

Gud er på tronen endnu.

 

Dagens Worship Lovsang "Somebody's Angel" er af Mandisa - klik her og se og lyt til dette julebudskabKærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkGlædelig julemåned til dig og dine 


Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002